Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Hjärta Kärl och Neuro

Är du i början av din karriär som sjuksköterska? Söker du en tjänst där du får möjlighet att göra skillnad, samtidigt som du får lära dig mycket? Då kan vi på Kärlkirurgiska enheten i Solna ha en tjänst just för dig. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi erbjuder

 • möjlighet till att arbeta med högspecialiserad vård på Europas främsta universitetssjukhus! Kärlkirurgi finns enbart på två sjukhus i hela Stockholmsregionen, vilket innebär att vi bedriver specialiserad och högspecialiserad vård för patienter från hela regionen. 
 • fyra veckors inskolning som hålls av en utbildningssjuksköterska samt två dagars utbildning inom kärlkirurgi.
 • vi jobbar fokuserat med ett delaktigt och närvarande ledarskap där vi ser individen och ser till att du får de bästa förutsättningarna till din fortsatta utveckling. Exempelvis genom högskolestudier.
 • kvarstannandebonus- som innebär 40 timmar extra i tidsbanken, som kan tas ut i ledighet eller pengar, om du jobbar mer än ett år.
 • upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag.

Självklart får du också ta del av alla de övriga förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Som sjuksköterska ansvarar du för den direkta omvårdnaden av patienterna före och efter operation. Dina arbetsuppgifter består av pre- och postoperativ vård och du arbetar för att patienterna får en god och säker omvårdnad.

Vårdavdelningen har totalt 14 vårdplatser, du kommer att arbeta i team tillsammans med 1-2 undersköterskor. Varje team vårdar 4-5 patienter. Våra avdelningsläkare, överläkare samt randande läkare, finns tillgängliga under hela dagen för rond samt övriga frågor. Vi har även fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist knutna till avdelningen och vi arbetar all utifrån patienten i centrum. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som sjuksköterksa på hjärta, kärl, neuro.

Vi arbetar ständigt med förbättringsarbeten i syfte att hela tiden höja standarden och förbättras och du som medarbetare görs delaktig i dessa aktiviteter.

Du arbetar dag och kväll, tjänsten innebär även helgtjänstgöring två av fem helger och möjlighet att jobba natt. Vi tillämpar individuell schemaläggning, där det finns möjlighet till variationer. Annonsen avser heltidstjänst, men möjlighet till deltidsarbete finns.

Vi söker dig som

 • känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kollegor med omtanke och respekt samt bidrar till gruppen med din kunskap och entusiasm.
 • har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, ser möjligheter i förändringar och kan skifta synsätt och förhållningssätt.
 • arbetar mot mål och låter målen styra dina prioriteringar, din planering och agerande samt ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.
 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och tar ansvar för ditt eget arbete och är intresserad av förändringsarbete.
 • samarbetar väl med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård
 • Erfarenhet av arbete på kirurgisk vårdavdelning

Meriterande:

 • Erfarenhet av kärlkirurgisk omvårdnad

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Vi kallar till intervjuer löpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan -Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7038
Kontakt
 • Maritha Johansson, 08-12375719
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb