Diagnostiskt Centrum söker kontaktsjuksköterska/sjuksköterska för utredning av patienter med misstanke på cancer. Vi är en liten välfungerande multiprofessionell arbetsgrupp som söker dig som vill ha ansvar för egna patienter, arbeta i team med god handledning, lära dig mycket och ha ett meningsfullt arbete.

Arbetsbeskrivning
Diagnostiskt Centrum (DC) på Danderyds Sjukhus AB har i uppdrag att utreda patienter med oklara symptom där det finns misstanke om cancer (SVF AOS) och patienter med metastaser med okänd primärtumör (SVF CUP). Vi skall erbjuda patienterna röntgenundersökning, sjuksköterske- och läkarbesök inom 4 dagar och har färdigutrett majoriteten av patienterna inom 3 veckor. Det höga utredningstempot kräver hög kompetens och är tillfredsställande för både patienter och personal.  
Vi arbetar i team med internmedicinare/hematolog, sjuksköterskor och undersköterska. Två gånger per vecka har vi multidisciplinära konferenser där både sjuksköterskor och läkare deltar. 

Som sjuksköterska på DC ansvarar du för dina egna patienter samtidigt som du tar ett helhetsansvar för verksamheten. Du arbetar tillsammans med läkare och undersköterska för att patienternas utredningstid ska bli så bra och snabb som möjligt. Arbetet är självständigt och du kommer, med både dina omvårdnads- och medicinska kunskaper, stötta patienten under utredningstiden. Det kan till exempel gälla smärt- och nutritionsproblematik liksom oro. Du kommer ha mycket kontakt med patienter och anhöriga liksom med övriga vårdgivare så som röntgen, patologen och andra specialister. Arbetet är varierande då DC är en kombinerad mottagning och dagvårdsenhet, med 2 vårdplatser för övervakning av patienter som genomgår olika punktioner. Vid nybesök har du egen mottagning med omvårdnadsanamnes/status och därefter teambesök med läkare. I övrigt är det sedvanliga sjuksköterskeuppgifter så som provtagning, läkemedelsadministration, telefonrådgivning och bokningar. Alla patienter erbjuds deltagande i forskningsstudier. 
 
Arbetet ställer höga krav på att du kan agera självständigt. Du tilltalas av att driva och utveckla verksamheten liksom att utveckla sjuksköterskans roll i teamet.  
 
För att trivas behöver du vara trygg i din roll som sjuksköterska samt säker i dina bedömningar och prioriteringar. Arbetet ställer höga krav på din självständighet likväl din förmåga att samverka i team. Du ska ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter.  

Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som kontaktsjuksköterska och/eller har erfarenhet av cancervård. Tidigare arbete på Diagnostiskt Centrum är mycket meriterande.

Vårt anställningserbjudande

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-19 eller efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6941
Kontakt
  • Viktoria Hjalmar, 08-12359349
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb