Karolinska Universitetssjukhuset, Barn PMI, Smärtbehandlingsenheten Barn

Är du anestesiolog och smärtläkare? Vi vill gärna välkomna dig till oss på Barn PMI. Våra patienter är barn och ungdomar i alla åldrar och vårt fokus är att avhjälpa akut och långvarig smärta samt erbjuda smärtlindring och sedering vid procedurrelaterad smärta. Välkommen att söka till oss!

Vi erbjuder 
Vi erbjuder ett roligt, utmanande och omväxlande arbete som smärtläkare inom Barn-PMI på båda våra siter Solna och Huddinge.

Uppdraget innebär både självständigt arbete men ofta tillsammans i team med våra smärtsjuksköterskor. Du kommer att ha stora möjligheter att driva utvecklingen framåt inom och för professionen.

Som anställd kommer du självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
I arbetet som smärtläkare och anestesiolog vid Smärtenheten Barn kommer du att ha ett varierande arbete då du träffar barn med såväl akut som långvarig smärta inom både mottagningsverksamheten i öppenvården och i slutenvården.

Enheten har stor kompetens och verksamhet för smärtlindring och sedering i samband med smärtsamma procedurer och för sedering av procedur-/stickrädda barn. Verksamheten omfattar även en del där vi söver många barnonkologiska barn varje år för att vården ska bli en så positiv upplevelse för dem som möjligt. Du kommer att:

- Ha öppenvårdsmottagning för barn med långvarig smärta.
- Smärtronda barn med avancerad postoperativ smärtlindring tillsammans med smärtsjuksköterska.
- Tillsammans med smärtsjuksköterska söva/sedera och smärtlindra barn som behöver genomgå smärtsamma eller obehagliga procedurer. 
- Som smärtkonsult bedöma inneliggande barn med komplicerade smärttillstånd.

I vårt arbete samarbetar vi med Lekterapin och med enheten för Medicinsk Psykologi.

Smärtenheten Barn är ett nationellt kompetenscenter för barn och smärta och författar riktlinjer för smärtbehandling av barn som uppdateras vartannat år.

Vi tar emot utomlänspatienter på remiss och svarar på frågor från kollegor runtom i landet.

Vi söker
En smärtintresserad anestesiolog som också är specialist i smärtlindring och med erfarenhet och intresse av att jobba med barn.

Du är en person som anpassar dig till omständigheterna och kommunicerar med både patienter och deras föräldrar samt med kollegor på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi ser att du är erfarenhetsmässigt trygg och stabil för att med nyfikenhet tänka i nya banor och med omdöme kunna anpassa dig till situationer och problem. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav: Specialistbevis i Anestesi och Intensivvård samt Smärtlindring. Erfarenhet av arbete med barn.

Meriterande:
- Barnanestesiologisk kompetens
- Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6812
Kontakt
  • Eva Malmros-Olsson, 08-12374876
Facklig företrädare
  • Johannes Jacks, Läkarföreningen, johannes.jacks@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-19

Tillbaka till lediga jobb