Är du intresserad av att jobba med intensiva insatser för barn och ungdomar med komplex psykiatrisk problematik? Prova på en unik psykologtjänst där du får använda och utveckla dina professionsspecifika färdigheter i avancerat behandlings- och bedömningsarbete.

Till vår öppenvårdsmottagning kommer ungdomar och deras närstående efter remiss från öppen- eller slutenvård. Enhetens viktigaste uppdrag är att snarast möjligt komma till bedömning och behandling av de patienter som har tidiga symtom inom psykos- och bipolärspektrum.
Vi tar som regel huvudansvar för alla patienter i länet inom dessa diagnosgrupper. Sedan ett drygt år ingår enheten i den nya sektionen Intensiv öppenvård, vars syfte är att ge vård till barn och ungdomar med komplex psykiatrisk problematik. Det rör sig till exempel om patienter med neuropsykiatriska funktionshinder, beteendestörningar och samsjuklighet med andra psykiatriska diagnoser i behov av särskilda och intensiva insatser.


Hos oss har du en intressant arbetsplats med utrymme för kreativitet och professionell utveckling i ditt dagliga arbete likväl som både handledning och relevant utbildning vid behov. Det finns ett gott stöd hos dina närmaste kollegor som båda är specialistpsykologer, förutom teamsamarbetet kring varje patient. Det finns möjlighet till kollegialt nätverkande inom organisationen och inom BUP i Stockholm ser man behovet av fortbildning hos våra psykologer som uppmuntras till specialisering. Bland annat finns sedan några år en specialistutbildning inom BUPs egen regi.

Arbetsbeskrivning

Ökad autonomi, funktionsförmåga och en meningsfull tillvaro är lika viktiga mål i våra patienters återhämtning som behandling mot symtom. I det arbetet eftersträvas att patienten och närstående aktivt medverkar om hela vårdens innehåll, från psykopedagogiska till psykologiska och farmakologiska insatser med vård- och krisplaner som viktiga arbetsinstrument. Detta kräver insatser från självständiga psykologer som kan stå för kvalificerade bedömningar redan under konsultationsfasen och behandlingsinsatser riktade mot individ, familj och grupp närhelst behovet uppkommer. Som en av tre psykologer kommer du att arbeta i team med sjuksköterska, kurator, läkare, och arbetsterapeut, där du bistår med din specifika kunskap för att bevaka och uppfylla ungdomarnas och familjernas behov av psykologspecifika insatser. Din arbetsinsats utgör en essentiell del i kartläggningen av differential- och komorbid diagnostik både vid intake och i bredare barn- och ungdomspsykiatriska utredningar. Behandlingar sker både individuellt och i grupp, med fokus på bipolär- och psykosspektrum likväl som komorbida besvär, färdighetsträning eller andra frågeställningar som är relevanta för våra patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med KBT-inriktning och ett uttalat intresse för svårare psykisk ohälsa och evidensbaserade insatser för patienter och deras familjer i kris. Du har minst två års arbetslivserfarenhet som psykolog inom BUP eller med samma patientgrupp inom vuxenpsykiatrin. Du kan hitta marginalen för psykologens insatser även i svåra ärenden, oavsett om det innebär att sätta i gång med en behandlingsmanual eller jobba mer principstyrt anpassat till ett specifikt behov. Du kan prestigelöst analysera och granska ditt arbete på ett vetenskapligt sätt och bidra till metodutveckling. Du har också erfarenhet av självständigt bedömnings- och utredningsarbete.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid ett strukturerat arbetssätt, god samarbetsförmåga och prestigelöshet likväl som självständighet och professionell integritet i teamarbetet. Du lockas av att både lära nytt och lära ut i förhållande till kollegor samt har ett pedagogiskt och inkluderande förhållningssätt till patienten och hens nätverk. Du är intresserad av att utvärdera och förbättra både övergripande verksamhet och egna metoder och kan be om hjälp när du behöver.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som medarbetare kan trivas och utvecklas. Vi tillhandahåller kompetensutveckling som seminarier, konsultationer, handledning inom ett antal teoretiska inriktningar och utbildningar, med syfte att ge medarbetare möjlighet att erbjuda högkompetent, tillgänglig och kontinuerlig vård till familjerna i vårt område.

Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag (5.000 kr/år) och friskvårdstimme samt tjänstepension.

Anställningsform

Tjänsten är ett vikariat på heltid till att börja med året ut, med eventuell möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrig information 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Om oss

BUP enhet för unga med psykos och bipolär sjukdom är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4959
Kontakt
  • Rikard Blomdahl, enhetschef, rikard.blomdahl@regionstockholm.se.
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484.
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-28

Tillbaka till lediga jobb