Norra Stockholms psykiatri, Mott psykossjukdomar Alvik


Vill du arbeta som kurator på en mottagning för psykossjukdomar, där vi utifrån nationella riktlinjer och vårdprogram bedriver modern psykiatri? Vill du bidra till utvecklingsarbete inom psykos? Kom och arbeta med oss!

 

Beskrivning

Vi är en modern öppenvårdsmottagning och arbetar för patienter med psykossjukdomar i Alviks strand som tillhör Norra Stockholms psykiatri och mottagningen finns i lokaler nära Alviks torg.

Vi som arbetar här är ett team av läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeut, skötare/Case manager, medicinska sekreterare samt enhetschef.

Vi utreder och erbjuder medicinsk, psykologisk och psykoedukativ behandling till patienter med psykossjukdomar i en miljö med många engagerade kollegor, hög kompetensnivå, bra samarbetsklimat och hög arbetstillfredsställelse. Vi arbetar ständigt med att utveckla psykosvården och har bland annat flera patientutbildningar.

Verksamheten präglas av hög flexibilitet utifrån patienternas behov. Vi har ett väl uppbyggt samarbete med heldygnsvården på S:t Göran och med vårdgrannar, såsom stadsdelsförvaltningar och beroendemottagning, med flera.

 

Arbetsuppgifter

Omväxlande! Du kommer ingå i ett av våra två team där du bidrar med din specifika kompetens i vår strävan att erbjuda bästa evidensbaserade vård och behandling till våra patienter.

Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete i samarbete med övrig vårdpersonal och med hänsyn till patientens behov och rättigheter utifrån en helhetssyn. Självständigt bedriva psykiatriskt behandlingsarbete. Samverka internt och externt. Mottagnings- och hembesök. Medverkan i grupp/patientutbildningar.

Som kurator är du fast vårdkontakt för ett antal patienter där du har en viktig samordnade funktion. Dokumentation i datasystemet Take Care

Kvalifikationer

Socionomexamen. Du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård och god kännedom om gällande sociallagstiftning. Du tycker om att arbeta tillsammans med kollegor för att uppnå det bästa för patienten. Du är självständig i ditt arbete och tar egna initiativ. Du har ett intresse för patientgruppen och är intresserad av utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B körkort är önskvärt då vi gör en del hembesök.

 

Villkor

Heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Kompetensutveckling, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag 5000:/år, flextid och fri sjukvård i öppenvård. Rymliga lokaler och eget rum. Arbetstid måndag-fredag. Teamhandledning. Sist men inte minst en fantastisk arbetsplats och engagerade kollegor.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4869
Kontakt
  • Ingunn Egilstad, 08-12348454
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb