Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska , Klinisk genetik och CMMS

Nu finns chansen att bli sjukhuskemist i ett av Europas ledande laboratorier för diagnostik av medfödda ämnesomsättningssjukdomar.

Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö där din kompetensutveckling står i fokus. Du kommer bli en del av en väl sammansvetsad grupp av sjukhuskemister, läkare och biomedicinska analytiker som tillsammans arbetar för att bota, lindra och diagnosticera en rad sällsynta medfödda metabola sjukdomar.
Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du också ta del av de förmåner som vi erbjuder. Samhället digitaliseras, det gör även vi. Därför har vi under det senaste året utökat våra färdigheter inom dataanalys med interaktiva kurser inom bland annat R, Python och SQL.

Vi värnar om våra data. Våra data räddar liv!

Om verksamheten
På CMMS arbetar vi med precisionsdiagnostik för många olika typer av sällsynta sjukdomar. Vi tar ett helhetsgrepp om våra patienter - vi kombinerar helgenomsekvensering med biokemisk analys. Vi kartlägger gener, enzymaktiviteter och metaboliter hos våra patienter. Det är metaboliterna, de små organiska kroppsegna molekylerna vi är särskilt intresserade av på biokemilaboratoriet. Vi är ett ackrediterat specialistlaboratorium som med masspektrometriska analysmetoder genererar den biokemiska data som hjälper våra läkare ställa diagnoser på våra patienter.

Om tjänsten
I din roll som sjukhuskemist kommer du att utveckla, validera samt i samråd med medicinskt ansvarig läkare driftsätta nya metoder och kontinuerligt förbättra befintliga analysmetoder och tillhörande processer. Du kommer att ansvara för metodunderhåll, bistå vid felsökningar och utgöra stöd vid resultatutvärdering. Arbetet innehåller både rutinmässiga och projektorienterade uppgifter. Dessutom kommer du att ansvara för kvalitetssäkring med därtill hörande uppdateringar av dokument och kvartalsstatistik. Utåt förväntas du också handleda studenter samt nätverka mot andra laboratorier.

Vi söker
Vi söker dig som arbetar prestationsorienterat, kvalitetsmedvetet och är prestigelös till sättet. Dessutom tror vi det är en fördel om du besitter en problemlösande analytisk förmåga.
Dina arbetsuppgifter i kombination med den dagliga kontakten med personal, både inom och utanför vår verksamhet, gör att vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi är övertygade om att ett serviceinriktat ”mindset” i kombination med en positiv attityd är av avgörande betydelse för en fantastisk arbetsmiljö! Vi ser gärna att du även vill engagera dig i den större verksamheten och att du på ett aktivt sätt vill bidra till dialog och utveckling på din arbetsplats.

Vill du bli en del av Karolinska? Det vill vi!

Tillsammans är vi Karolinska.

Kvalifikationer
Krav:
- Doktorsexamen inom analytisk kemi, biokemi eller annat relevant område.
- Erfarenhet av metodutveckling inom LC-MS/MS eller GC-MS.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
- Innehar IT-vana samt besitter kunskap i grundläggande statistik.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  • CV
  • Personligt brev
  • Bevis om avlagd doktorsexamen

Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4768
Kontakt
  • Erik Hedman, 076-2317892
Facklig företrädare
  • Leif Karlsson, Naturvetarna, 070-1417484
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb