Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT.

Nu söker vi dig som har flera års erfarenhet av att arbeta i rollen som IT-förvaltare!

Du arbetar i gruppen Organisationsstödjande tjänster som ingår i sektionen Interna tjänster. Gruppen ansvarar för att tillhandahålla och utveckla tjänster och plattformar för den digitala arbetsplatsen och IT tjänster som riktar sig mot våra interna användare. Om du är redo att ta dig an nya utmaningar och vill vara en del av en dynamisk arbetsmiljö, så är det här rätt tillfälle för dig att ansöka!        

Om tjänsten 

Som IT-förvaltare för Administrativa system kommer du att arbeta i en gruppering som förvaltar ett flertal administrativa standardsystem, såsom ekonomi, HR och dokumentlösningar. Du är den dagliga kontaktytan mot leverantörer och du koordinerar de IT och verksamhetsbehov som uppstår och omsätter behoven till en pålitlig och effektiv leverans.

I rollen som IT-förvaltare för Administrativa system ingår bla att:

 • Koordinera, följa upp och förvalta den dagliga kontaktytan med beställare och leverantörer gällande åtgärder, ändringshantering, releasehantering och incidenthantering
 • Validera kravuppfyllnad vid leverans
 • Kommunicera status till intressenter och till övriga organisationen på ett tydligt och enkelt sätt
 • Fånga krav och behov och omsätta dessa till beställningar till interna och externa parter
 • Säkerställa att IT relaterad dokumentation och rutiner är uppdaterade
 • Bidra med dina kunskaper i relevanta forum
 • Bidra till estimering av kostnader kopplade till utveckling, underhåll, support mm
 • Bidra i budget- och prognosarbete samt kostnadsuppföljning, fakturahantering och säkerställa avtalsuppfyllnad
 • Säkerställa att aktuella riktlinjer och regler efterlevs

Kontaktytor är bland annat partners (CGI), externa leverantörer, Serviceförvaltningen samt interna utvecklingsteam och andra intressenter.

 Vad vi söker efter 

För att lyckas i rollen behöver du ha flera års praktisk erfarenhet av att arbeta med IT förvaltning i en beställarorganisation och ha god förståelse för tekniken. Du har en god kommunikativ- och problemlösande förmåga kombinerat med ett stort driv att nå resultat. Vidare är du självgående, har lätt att bygga relationer och skapa förtroende. Du ger inte avkall på att beställarna ska uppleva leveransen som pålitlig, enkel och effektiv. Du samarbetar väl med andra och har ett starkt kundfokus.

Vidare har du:

 • En relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet inom IT alternativt mångårig arbetslivserfarenhet inom IT
 • Arbetat med standardsystem och har stor förståelse hur det hänger ihop med andra aktörer
 • Erfarenhet av arbete i en stor/komplex organisation

Vi är i starten på en agil resa, och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av agilt arbetssätt. Det är även meriterande om du har erfarenhet inom budget- och ekonomisk uppföljning samt kunskap om kravställning gentemot leverantörer.

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Eyoma, carina.eyoma@se.experis.com, 073–0862275. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-06-26. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!  

Webb och sociala medier 
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4704
Kontakt
 • Carina Eyoma, 073-0862275
 • Men Thai, 072-2280490
Facklig företrädare
 • Amir Sokolović, SACO, 08-6863706
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tillbaka till lediga jobb