Då en av våra jurister går vidare till en intern chefsposition söker vi nu ytterligare en bolagsjurist. Vi söker dig med bred juridisk kompetens som vill arbeta med trafikförvaltningens stora affärer och investeringar inom kollektivtrafiken.

Om tjänsten

Juristsektionen stödjer verksamheten med juridisk rådgivning, strategiskt beslutsstöd, upphandlings- och förhandlingsstöd, framtagande och granskning av kommersiella avtal samt övriga legala frågor som kan uppkomma.

Du kommer att ingå i ett team om 14 bolagsjurister. Var och en har egna ansvarsområden samtidigt som en del av arbetet sker i tätt samarbete med flera juristkollegor.

Bolagsjuristerna arbetar nära våra trafikslag – tunnelbana, pendeltåg, lokalbanor, buss, skärgårdstrafik och färdtjänst – och stödjer investeringsverksamheten i den omfattande utbyggnad av infrastrukturen som sker i Stockholm. Även frågor rörande IT, fastighetsbeståndet och entreprenader samt frågor gällande upphandling, offentlighet och sekretess samt säkerhetsskydd hanteras löpande. Juristfunktionen leder all tvistehantering i domstol och skiljenämnd.

Du kommer att arbeta med komplexa kommersiella avtal i en offentlig kontext. 

Våra utmaningar spänner över de flesta rättsområdena och hos oss finns både generalister och specialister.

Trafikförvaltningen, genom sina bolag SL och Waxholmsbolaget, bedriver en viktig och mycket omfattande verksamhet. Årligen omsätts ca 23 miljarder kronor. Investeringarna i kollektivtrafiken uppgår till 7 miljarder kronor under 2023 och de kommande tio åren till 47 miljarder kronor. Stockholm växer och utvecklingen ställer höga krav på våra trafikaffärer, liksom på de betydande underhållsåtgärder, investeringar och utbyggnader som görs i kollektivtrafiksystemet. Vår verksamhet är i stor utsträckning avtalsbaserad och bolagsjuristens roll i organisationen är central. 

Vad vi söker efter

Vi söker dig med juristexamen, som vill bidra till Stockholmsregionens utveckling och önskar bredda din juridiska kompetens inom offentliga affärer. Du har mycket god juridisk kompetens och minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från affärsjuridisk advokatbyrå, revisions- och rådgivningsföretag, bolag eller myndighet/förvaltning.

Vi värdesätter bred erfarenhet från kommersiell avtalsskrivning, juridiskt utredningsarbete samt rådgivning till både interna som externa intressenter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Samarbete är avgörande för våra framgångar. Därför är det viktigt att du ser andras perspektiv och anlägger ett helhetsperspektiv i ditt arbete med starkt fokus på att bidra till lösningar. De juridiska råd som levereras till organisationen ska vara konstruktiva, användbara, levereras i tid och omges av en tydlig kommunikation. För att lyckas i tjänsten uppfyller du högt ställda krav på affärsmässighet, omdöme och samarbetsförmåga.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Charlotte Alström, tfn 08-123 340 15. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är för närvarande inte placerad i säkerhetsklass men kan komma att bli det.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-06-07. Vi ser fram emot din ansökan!

Nyckelord: jurist, bolagsjurist, upphandling

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4551
Kontakt
  • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
  • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
  • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb