Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 141 DS

Vi hoppas att du vill söka dig till en tjänst med ett stimulerande och intressant arbete som även ger förmåner i form av 5000:- / år friskvårdsbidrag. Friskvårdstimme. Möjlighet till flexibelt schema i samråd med kollegor, avtalad avsättning till tjänstepension, fri sjukvård och en arbetsplats som värdesätter utveckling.

Vi arbetar med strukturerad omvårdnad och har högt fokus på patientens delaktighet i sin vård. Då vi arbetar mot en yngre grupp patienter som är förstagångsinsjuknade använder vi oss av evidensbaserade metoder för att hjälpa våra patienter till ökad hälsa och insikt i sin sjukdom.

Som legitimerad sjuksköterska hos oss så lägger vi stor tillit till att du självständigt kan arbeta i enlighet med evidens och beprövad erfarenhet och ger även dig stor frihet i hur du utformar omvårdnadsarbetet.

Exempel på metoder är ett samtal om dagen, dagliga mål, krisintervention och självvald inläggning.  

Vi är ett glatt, tryggt och framåtblickande team som består av sjuksköterskor, läkare och skötare med varierande ålder, yrkeserfarenhet och kulturell bakgrund. Avdelningen har 17 vårdplatser och tar emot patienter från 18 år och uppåt med diagnoserna psykos och inriktning nydebuterad psykos. Arbetsmiljön är god med låg grad av stress och få tunga lyft då de flesta som vårdas hos oss är uppegående.

Psykiatri Nordväst är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Kliniken tillhandahåller psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen och heldygnsvård till vuxna. Kliniken har ca 550 anställda fördelade åtta vårdavdelningar, på tre allmänpsykiatriska öppenvårdsmottagningar, två psykosmottagningar, fyra subspecialiserade mottagningar/enheter och en mobil akutenhet.

Psykiatrisk heldygnsvård är i ständig utveckling och du som sjuksköterska på avdelningen arbetar tillsammans med arbetsgruppen i förbättrings- och utvecklingsarbete för att säkra en högkvalitativ vård med patienten i centrum. Vi är just nu under en stor utveckling på avdelningen med nya uppdraget ” Nydebuterad psykos” och du ingår självklart i den utvecklingen med möjlighet att påverka och forma arbetssätt och avdelningen. Vi vill därför att du som medarbetare ska känna möjlighet att utvecklas i din roll och löpande få ny kunskap genom;

Möjligheten att bygga ett bra nätverk med andra sjuksköterskor inom kliniken.

Ett givande arbete med tid att utveckla din yrkesroll.

Att få vara delaktig i spännande utveckling och stor möjlighet att påverka en god psykosocial arbetsmiljö där vi stöttar och bryr oss om varandra.

Olika typer av internutbildningar för specifika arbetsuppgifter och ansvarsområden Individuellt utformad introduktion som möjliggör att du växer in i arbetet som sjuksköterska inom psykiatrisk heldygnsvård.

Vi erbjuder även;

Goda möjligheter att arbeta med utvecklings- och förbättringsarbeten.

Bergenträning kontinuerligt för att minska tvång i vården och förebygga hot och våld.

Förmåner i form av fri sjukvård i öppenvård, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag (5000 kr/år)

Arbetsuppgifter:
Som sjuksköterska har du en central roll som arbetsledare och du är en förebild i psykiatrisk omvårdnad. Du arbetar dagar, kvällar och helger på schema tillsammans med skötare, läkare och paramedicin.

Möjlighet att bygga ett bra nätverk med andra sjuksköterskor inom kliniken. Du arbetar självklart med patienten i fokus och har ett lågaffektivt bemötande. Huvuddelen av arbetsuppgifterna består av psykiatrisk omvårdnad med fokus på kommunikation, att skapa trygghet samt planering och organisation av patientens vårdprocess.

Dokumentation sker i Take Care journalsystem.

 

Kvalifikationer:
Du är utbildad sjuksköterska. Erfarenhet från psykiatrisk heldygnsvård är meriterande.

Personliga egenskaper:
Som person är du innovativ, flexibel och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga och är lojal mot ditt uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Information om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Robert Holmberg Tel: 08 123 440 53

Söker du efter nya utmaningar och spännande arbete är du varmt välkommen in med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4498
Kontakt
  • enhetschef Robert Holmberg, 0812344053
Facklig företrädare
  • Lena Elfström vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb