Är du en erfaren sjuksköterska som vill utvecklas i en viktig roll, steg 5? Vi erbjuder dig en stimulerande och spännande arbetsmiljö med stora möjligheter till såväl yrkesmässig som personlig utveckling. Välkommen till vårt härliga gäng på Hjärtkliniken!

 

Vårt anställningserbjudande

Bli en i teamet på Sveriges största hjärtklinik! Du erbjuds här en helt ny, men viktig och stimulerande roll för att utveckla vården inom kärlmedicin.

Kärlprocessen är en nystartad huvudprocess med ansvar för handläggning av patienter med kärlsjukdom, exklusive kranskärl. Detta inkluderar medicinskt omhändertagande av perifer kärlsjukdom, aortasjukdomar samt svårbehandlad hypertoni och hyperlipidemi. Den största delen av arbetet sker inom öppenvård.

Hjärtkliniken är en Universitetssjukvårdsklinik med ett stort uppdrag inom vård, forskning och utbildning, där forskning och utbildning sker som en del av Karolinska Institutet. Verksamheten är indelat i fem huvudprocesser; kranskärl, arytmi, hjärtsvikt, hemostas och kärl. Varje huvudprocess leds av en processansvarig läkare (processledare) i samarbete med en processansvarig sjuksköterska. 

 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som processansvarig sjuksköterska är steg 5 enligt Regions Stockholms kompetensstege. Det innebär att det är en specialisttjänst med definierat kliniskt ansvar.

I din roll ansvarar du bla ansvar för att:

- Självständigt leda och utveckla vården för ditt definierade ansvarsområde.

- Utbilda inom ditt ansvarsområde.

- Medverka i och främja klinisk forskning och kvalitetsarbete.

- Tillsammans med processledaren, klinikens utbildningsledare och vårdenhetscheferna, säkerställa omvårdnadspersonalens kompetensutveckling inom kärlsjukdom.

- Uppdatera omvårdnadsriktlinjer.

- Bidra till att utveckla samarbete med kärlkirurgi och primärvård.

- Entusiasmera personalen till att delta i klinisk forskning.

Du har en 20% tjänst för processarbete, och är i övrigt kliniskt placerad på vår mottagning. I alla mottagningstjänster ingår visst arbete på lämplig vårdavdelning. I mån av intresse och kompetens kan ytterligare forskning tillkomma. I uppdraget ingår inte personalansvar.

 

Kvalifikationer

Du är sjuksköterska med magisterexamen och minst fem års erfarenhet av vård inom något eller flera av kärlprocessens huvudområden (kärlmedicin, hyperlipidemi, hypertoni).

Eftersom processen är under uppbyggnad ser vi gärna att du har erfarenhet av och ambition att utveckla nya arbetssätt och utveckla vården. Forskningserfarenhet är meriterande.

Du har handledarutbildning 7,5hp. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är road av undervisning och kvalitetsarbete. Du är ambitiös och självständig och du ser möjligheter vid förändringsarbeten. Du tycker om att arbeta med olika enheter och med många medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet med omkring 50 000 öppenvårdskontakter årligen. Kliniken bedriver internationellt ledande forskning med närmare 100 publikationer årligen och har en lång tradition av innovation och förbättringsarbete. Vid kliniken gör årligen ett stort antal sjuksköterskor, läkare och BMA sina kliniska placeringar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4229
Kontakt
  • Camilla Zetterlund, 08-12358481
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb