Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Högspecialiserad barnmedicin

Vi söker dig som vill göra skillnad för barn med cancer och deras familjer genom att arbeta med kliniska studier och läkemedelsprövningar.
Vår verksamhet kännetecknas av ett gott och nära samarbete mellan olika yrkeskategorier, både på enheten och inom kliniska verksamheten. Vi är idag 15 sjuksköterskor och läkare med behov av att bli fler i vårt fina gäng.

Vi erbjuder

Personligt anpassad inskolning utefter erfarenhet och kunskap. Olika kurser inom barnonkologi och/eller forskning anpassat till tidigare kunskaper. Arbetstiden är förlagd vardagar, måndag-fredag. Du kommer att ha din arbetsplats på Kliniska Studieenheten vid barnonkologiska verksamheten som ligger på Karolinska Universitetssjukhuset Solna.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

 

Om tjänsten

Inom enheten bedrivs kliniska läkemedelsprövningar från fas I till fas IV inom olika cancerdiagnoser. Utöver det har vi hand om provtagningsstudier och kvalitetsregistrering. Vår enhet är en av två enheter i Sverige som tillhör ett europeiskt nätverk, Innovative Therapies for Children with Cancer (ITCC) vilket möjliggör att barn med cancer kan få tillgång till nya innovativa behandlingar.

Enheten är en viktig del av barncancervården på Karolinska Universitetssjukhuset. Som forskningssjuksköterska kommer du att arbeta både administrativt och kliniskt i studierna. De administrativa uppgifterna innefattar bland annat planering, genomförande, dokumentation, dataregistrering och koordinering av olika studieprojekt.

De kliniska arbetsuppgifterna innefattar bl a patientbesök, ge behandlingar, blodprovstagning, hantering av prover och undersökningar. Du kommer att arbeta parallellt med flera kliniska studier och efter en tids arbete på enheten kommer du ansvara för någon eller några studier. 

 

Vi söker

Du har en god samarbetsförmåga. Du är och gillar att vara noggrann och strukturerad. Du är flexibel och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp.

Du vill vara med och utveckla enheten tillsammans med övriga i teamet och har lätt att skapa en god arbetsmiljö omkring dig. Du känner dig trygg i din yrkesroll som sjuksköterska. 

Vi lägger stor vikt vid att hitta kompletterande personligheter och kompetenser för att uppnå bästa möjliga gemensamma resultat.

 

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensklegitimerad sjuksköterska.
 • Behärskar engelska i tal och skrift.
 • God datorvana med bra kunskaper i Microsoft Office-programmen samt vana från att använda olika IT-system.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat som forskningssköterska med läkemedelsprövningar/annan forskningsverksamhet.
 • Arbete inom barnonkologi/barnsjukvård.
 • Kännedom och utbildning inom GCP (Good Clinical Practice).

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4034
Kontakt
 • Sofie Garpemo, +46812373545
Facklig företrädare
 • Tony Frisk, SACO
 • Louise Kjellkvist, Vårdförbundet
 • Saddhani Lundström, Kommunal
 • Katarina Wennmark, Vision
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb