Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Är du utbildad Sjuksköterska som vill arbeta med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn? Vi söker nu en ny kollega till vår härliga arbetsgrupp på Neonatalen! Om du är nyutexaminerad sjuksköterska erbjuds du även att delta i neonatalt basår, välkommen till oss!

Välkommen på öppet hus den 7/6 för att se vår verksamhet! Anmäl dig via denna länk: https://forms.office.com/e/RtwTWtERkL

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • Få möjligheter att utvecklas inom din yrkesroll. På neonatalen kan man stanna ett helt yrkesliv och ändå utvecklas varje dag!
 • Komma till en arbetsplats där våra medarbetare från både omvårdnad och medicin tillsammans bedriver forskning och utveckling. Verksamheten har även en egen transportorganisation med rikstäckande uppdrag Neo-PETS som bemannas av läkare och sjuksköterskor från vår egen verksamhet.
 • Få en individuellt anpassad inskolning.
 • Ta del av upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag.

Neonatalen är en verksamhet inom Karolinska sjukhuset, ett universitetssjukhus med alla dess möjligheter, där du som sjuksköterska placeras i kompetensstegen. Detta ger en strukturerad plan för personlig utveckling.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Vi söker just nu sjuksköterska till vår enhet på Huddinge sjukhus samt Danderyds sjukhus. 

Som sjuksköterska hos oss arbetar du i en avancerad och högspecialiserad vårdmiljö. Som nyutexaminerad kommer du erbjudas att delta i ett neonatalt basår, förutom den individuella inskolningen. Det neonatala basåret omfattar 2 terminers studier motsvarande 10% av en heltidsanställning. Alla moment på utbildningen är obligatoriska och sker under betald arbetstid. Hörnstenar i utbildningen är föreläsningar, färdighetsträningar och grupphandledning. Målet med det neonatala basåret är bland annat att få förmåga att arbeta familjecentrerat, förmåga att få ihop praktiska och teoretiska kunskaper och bli trygg i din yrkesroll.

Som nyanställd sjuksköterska tilldelas du även en mentor som följer dig under ditt första år med regelbundna samtal, både individuella samt i grupp.

I arbetsuppgifterna på neonatalen ingår akut omhändertagande och kvalificerad omvårdnad av både för tidigt födda- och sjuka nyfödda barn. I arbetet ingår även hantering av avancerad, medicinsk apparatur. Vi arbetar i tvärprofessionella team, du kommer att leda och aktivt delta i omvårdnadsarbetet enligt gällande rutiner på ett evidensbaserat arbetssätt.

Vården inom neonatalen bedrivs dygnet runt, och det kräver att du kan jobba 3-skift inklusive helger. Arbetstidsmodellen är enligt 24/7-avtalet med kvarstannade bonus och ATK tid, samt individuell schemaläggning.

Vår verksamhet

Inom Neonatalvården på Astrid Lindgrens Barnsjukhus arbetar cirka 430 medarbetare och det finns tre enheter med olika inriktningar, men med ett stort samarbete. I Huddinge vårdas både barn som har behov av intensivvård på grund av för tidig födsel eller allvarlig sjukdom samt barn som vårdas på familjerum. På Danderyd vårdas för tidigt födda och sjuka nyfödda barn som har behov av intermediärvård eller vård på familjerum. Vi presenterar gärna våra olika inriktningar om du vill veta mer innan du väljer vilken enhet som lockar dig!

Vi arbetar med NIDCAP/Fine som omvårdnadsfilosofi vilket innebär en familjecentrerad, utvecklingsstödjande vårdform där omvårdnaden av barnen sker i nära samarbete med föräldrarna. De för tidigt födda och sjuka nyfödda barnen har möjlighet att vara nära sina föräldrar dygnet runt - trots skörhet och stora medicinska behov.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten samt i små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten samt anpassar dig till situationen.
 • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi som jobbar med sjuka nyfödda barn har stora visioner och vet vart vi vill. Nu behöver vi bli fler för att visionerna ska kunna förverkligas. Därför söker vi dig som är sjuksköterska med intresse för barnsjukvård/intensivvård och som har patienten i fokus. Vi behöver just din kompetens, energi och kreativitet. Du behöver vara ödmjuk inför komplexiteten och våga be om hjälp när du behöver.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3332
Kontakt
 • Minna Wentz, 070-0017026
 • Helene Strömqvist Blixt, 070-0021359
 • Ann-Sofi Tirud, 0812379476
 • Ingela Edqvist, 0700021008
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-04-14
Sista ansökningsdag 2023-06-29

Tillbaka till lediga jobb