Region Stockholm erbjuder ett ettårigt BT-program, Bastjänstgöring, i samarbete med vårdverksamheter inom både privat sektor och regionägd vård. Vi strävar efter att erbjuda ett BT-program som ger en bra grund för den fortsatta specialiseringstjänstgöringen. 

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning som BT-läkare under 12 månader som inte kan förkortas. Anställningen är på BT-enheten inom SLSO och är en heltidstjänst som omfattar 40 timmar per vecka. Jourtjänstgöring ingår i varierande grad beroende på placering. Individuell lönesättning gäller. 
BT-programmet inleds med en obligatorisk gemensam introduktion med start den 23 oktober 2023. 

BT-programmet grundar sig i delmålsbeskrivningen och innefattar klinisk tjänstgöring under handledning inom allmänmedicin (4 mån), akut sjukvård (4 mån) geriatrik (2 mån) och psykiatri (2 mån). Placeringarnas ordningsföljd och tjänstgöringsställe kan variera och kan inte väljas, vi tillämpar lottning. 

Fokus ligger på eget kliniskt patientarbete under handledning, som kombineras med utbildning i form av seminarier och kurser. Vid start tilldelas du en huvudhandledare som följer upp och är ett stöd under BT-programmet. Varje klinisk placering innehåller moment med kompetensbedömning och återkoppling.

Vi söker 
Vi söker dig som har av Socialstyrelsen godkänd läkarlegitimation och inte har gjort svensk AT. Dina språkkunskaper i svenska motsvarar nivå C1 i den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) och du har goda medicinska kunskaper. Du är EU-medborgare, varaktigt bosatt i Sverige eller har ett uppehållstillstånd som tillåter att du kan söka arbetstillstånd som BT-läkare i Sverige. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Det är viktigt att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Vi ser att du är stabil och trygg med god självinsikt, har ett gott kliniskt omdöme och lätt för att samarbeta med olika yrkesgrupper. Du förväntas ta eget ansvar för din tjänstgöring och kompetensutveckling vilket innebär att du aktivt efterfrågar feedback och bedömningar av din kompetens på arbetsplatsen. Du ansvarar för att dokumentera din tjänstgöring och kompetensutveckling i en portfolio som underlag för ansökan om BT-bevis. 

Meriterande är dokumenterade goda vitsord av pedagogisk erfarenhet inom hälso- och sjukvård (t ex undervisning av studenter) och/eller dokumenterad forskningserfarenhet.

För att din ansökan ska beaktas ska den efterfrågade informationen nedan finnas med och bifogas i ansökan:

 • Läkarexamensbevis
 • Svensk läkarlegitimation
 • Språkintyg motsvarande C1 nivå enligt GERS eller svenskt gymnasiebetyg
 • Tjänstgöringsintyg för klinisk tjänstgöring som legitimerad läkare i minst 3 månader i svensk hälso- och sjukvård
 • CV med telefonnummer och aktuell postadress
 • Personligt brev på svenska 
 • Rekommendationsbrev från två arbetsplatser med aktuella referenser 
 • Eventuella nödvändiga arbets-/uppehållstillstånd
 • Övriga dokumenterade meriter för tillgodoräknande (valfritt)

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-10-23
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-23
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 24
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2730
Kontakt
 • Pia Sondell, BT-chef, 08-12340079
Facklig företrädare
 • Gunilla Bergström, SLSO:s Läkarförening, 072–4514355
Publicerat 2023-05-27
Sista ansökningsdag 2023-07-18

Tillbaka till lediga jobb