Karolinska Universitetssjukhuset, Stab Vårdstöd och Teknik, Enhet Medicinteknik och IT drift support

Vill du vara med att leda och utveckla vår IT-verksamhet? Vi söker nu en ny enhetschef!

Om oss

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus med ca 15 000 medarbetare. Sjukhuset är ledande inom den medicinska utvecklingen i Sverige och internationellt och vi rankas bland världens främsta sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg. En förutsättning för nästa steg inom den medicinska utvecklingen är förbättrade och moderniserade informationsstrukturer och digitalisering där vi i allt större utsträckning styr produktion och vårdleverans datadrivet och med digital information som beslutsstöd.

Vi erbjuder

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart ta del av de förmåner som vi erbjuder. Läs mer här.

Om tjänsten

Karolinska har en stark IT-organisation men tar nu steget mot att i partnerskap och på egen hand utveckla helt nya lösningar för vårdens digitala system som idag inte finns på marknaden. Vi söker nu ledare som vill forma det nya. Vi har gott om erfarenhet och kunskap inom vårdens traditionella system men vi behöver bli fler som tänker nytt och som utmanar desamma. Vi värdesätter därför ambition, leveransfokus och kreativitet högt.

Som enhetschef för området IT-Support arbetar du inom Karolinskas centrala staber i verksamhetsområdet Medicinteknik (MT) & IT Drift Support och kommer att leda och ansvara för enhetens arbete och framdrift. Verksamhetsområdet är en del av Stab Teknik som samlar Karolinskas tekniknära stödfunktioner.

Verksamhetsområdet MT/IT Drift & Support består av ca 150 medarbetare på åtta enheter som bland annat sköter daglig drift och supporterar IT och medicinteknisk-utrustning på hela sjukhuset.

Du kommer att arbeta med att säkerställa att sjukvården får dom bästa förutsättningarna för att digitalisera sjukvården för de sjukaste patienterna med de mest komplicerade vårdbehoven.
Inom enhet IT-Support så arbetar vi i första hand med att säkerställa en användarnära support av IT-arbetsplats men har som framtida mål att utöka uppdraget att även innehålla support för övriga tekniska tjänster på sjukhuset såsom telefoni, nät, konferensutrustning och larmfunktioner.

Enheten består idag av 16 medarbetare (Servicedesk och IT-tekniker) fördelade i Solna och Huddinge men kommer under kommande år att utökas givet att enhetens uppdrag utvidgas.

Din vardag som chef för området IT-support

Du kommer leda enheten IT-Support, vilket innefattar personalansvar för 16 medarbetare. Du kommer ta fram och driva målen inom området, som ska leda till en användarnära och effektiv IT-support som ska ge förutsättningar till ökad digitalisering av system och applikationer inom bland annat nätinfrastruktur, IT-arbetsplats och larm/telefoni.

Budgetansvar inklusive att driva investeringar och effektiviseringar, tydliggöra enhetens uppdrag och följa upp på leveranser samt driva löpande förbättringsarbete är några andra ansvar som ingår.

Rollen ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Tillsammans med övriga chefer inom verksamhetsområdet förväntas du driva ett agilt arbetssätt med fokus på leverans och nytta till vårdverksamheten samt bidra till en positiv arbetsmiljö där alla har möjlighet att utvecklas och trivas.

Vi söker

I rollen är det viktigt att förstå vilket supportbehov som vårdverksamheten behöver för att ge förutsättningar att leverera en vård i världsklass. För att lyckas krävs erfarenhet av att sätta, driva och följa upp leveransmål samt kunskap kring verksamhetsnytta i kombination med ekonomisk planering. Du har god leveransförmåga och är handlingskraftig. Du kan kommunicera koncept och idéer på ett sätt som fokuserar insatser mot en gemensam målbild. Du uppfattas av andra som en naturlig ledare med fokus på utveckling och förbättring. Du har en förmåga att möta andra så att de förstår vad de kan bidra med och vill göra det. Du har mod till att utmana befintliga strukturer som leder till förbättring.

Som ledare och medarbetare skapar du delaktighet, förmåga att leda genom andra, visar personlig omtanke och förväntas vara ett föredöme samtidigt som du motiverar och inspirerar dina medarbetare att utvecklas i sina yrkesroller och i organisationen.

Kvalifikationer

Krav:

 • Erfarenhet av ledarskap och några års erfarenhet som chef, gärna inom hälso- och sjukvård alternativt inom en IT-supportorganisation.
 • Erfarenhet av att leda utveckling och förändringsarbete.
 • Du har god förståelse för IT-drift samt support i en agil miljö.
 • Erfarenhet från uppbyggnad av en IT-arbetsplatsleverans.
 • Erfarenhet av att sätta, driva och följa upp leveransmål samt kunskap kring verksamhetsnytta i kombination med ekonomisk planering.

Meriterande:

 • Logistikhantering inom IT-arbetsplats.
 • Servicedeskuppbyggnad/etablering av ”walk-in” funktioner.
 • Arbete med ackrediterade verksamheter.
 • Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen
- Yrkeslegitimation
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen
- Bevis om docentur

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2693
Kontakt
 • Oscar Flyrén, 0722-296625
Facklig företrädare
 • SACO , saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision , vision.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna , ledarna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet , vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen , lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb