Tolkcentralens huvuduppgift är att ta emot och förmedla tolkbeställningar inom området vardagstolkning enligt Hälso- och sjukvårdslagen (2017:30) 8 kap 7§.

Tolkcentralen i Region Stockholm är en enhet under Habilitering och hälsa som förmedlar tolkar till personer med döv- och dövblindhet och personer med hörselskada. Tolkcentralens uppdrag är att ta emot tolkbeställningar och samordna dessa till privata tolkbolag som har avtal med Stockholms läns sjukvårdsområde. Du kan läsa mer om Tolkcentralens verksamhet på www.tolkcentralen.regionstockholm.se.  Vi söker nu en vikarie till vår kundtjänst bestående av åtta personer.

Om tjänsten:  

Som kundtjänstmedarbetare hos oss kommer du att vara Tolkcentralens ansikte utåt och ta emot tolkbeställningar via taltelefon, texttelefon, bildtelefon, tolkportal och personligt besök på Tolkcentralen. Tolkbeställningarna registreras i ett specifikt bokningsprogram. Många kontakter behöver föras med tolkbeställaren för att beställningen ska bli komplett innan samordning av dessa sker. Du kommer att arbeta i kontorslandskap i nära samarbete med övriga kollegor där arbetsuppgifterna roterar enligt ett schema. Tolkcentralen står under våren inför en omorganisation av arbetet där det kommer vara många beställningar över telefon.

Om dig:

Vi söker dig som har flera års erfarenhet från självständigt administrativt arbete och att du behärskar taltelefon, texttelefon och bildtelefon. Du har god dator- och telefonvana och vi ser gärna att du har goda kunskaper inom Officepaketet. Du behöver ha en mycket god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i talad och skriven svenska och i svenskt teckenspråk. Du är ofta den första kontakten med vår enhet, vilket ställer krav på ett professionellt bemötande och hög serviceförmåga. Vidare är du lyhörd och flexibel i kontakten med våra tolkbeställare. Då det är ett omväxlande arbete behöver du vara strukturerad och ha god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete och ha en hög stresstålighet. Du har kapacitet att ha flera parallella processer i gång samtidigt och har lätt för att skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter. Du är även initiativtagande och noggrann. För att trivas hos oss är god samarbetsförmåga en grundförutsättning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningsvillkor:

Vikariat 10 månader, heltid. Tillträde 17 april 2023

Kontakt: Marianne Risberg, Enhetschef

e-post marianne.risberg@regionstockholm.se

tel: 08-123 359 72

Fackliga företrädare:  

Ola Tellner, Vision tel. 08-123 404 81 

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Lyssna gärna på Habilitering & Hälsas podd Funka olika och läs vår tidning Funktion i fokus. Du kan även följa oss på Facebook eller läsa mer om oss på habilitering.se/jobb 

Övrig information:  

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 17 april 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2561
Kontakt
  • Marianne Risberg, 08-12335972
Facklig företrädare
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
  • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb