Specialisttandvård Pedodonti

Som ST-tandläkare hos oss ger vi dig möjlighet att göra skillnad. Du blir en del av framtidens spetskompetens inom tandvård och växer i rollen som tandläkare.

Utbildningen bedrivs till största delen vid Folktandvårdens gemensamma specialistcentrum Eastmaninstitutet, och i samarbete med Karolinska Institutet Huddinge, anpassad till den enskilda specialitetens behov. 
Eastmaninstitutet är Folktandvården Stockholms specialisttandvårdshus och här finns alla specialiteter representerade. Det är en dynamisk och multidisciplinär miljö där fokus ligger på en kombination av högspecialiserad tandvård, utbildning och forskning. Vi finns i ett nyrenoverat kulturhus ett stenkast från vackra Vasaparken nära Odenplan.

Ditt uppdrag
Du kommer att erbjudas en utvecklande och stimulerande klinisk tjänstgöring. Vidare kommer du att få ta del av en teoretisk utbildning som genomförs i form av föreläsningar och via seminarier med handledare. Målet med specialiseringstjänstgöringen är att du ska utbilda dig till specialisttandläkare, så att du efter utbildningen har den kompetens som krävs för specialistuppdraget. För att kunna möta de mest komplexa krav som tandvården och patienterna har.

Den treåriga utbildningen ger dig en bred akademisk och klinisk helhetssyn, samt leder till goda insikter i behandling, pedagogik, vårdetik och ledarskap. Efter att målen för utbildningen uppfyllts sker examination i närvaro av huvudhandledare och handledare från annan, för specialiseringstjänstgöring godkänd klinik inom specialiteten.

Vad behöver du för att lyckas
Du är allmäntandläkare med svensk tandläkarlegitimation och har arbetat heltid i minst två år. Du har även en mycket god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i både i tal och i skrift. Vidare ska du ha visat ett målinriktat intresse för specialiteten genom klinisk tjänstgöring, kompetensutveckling och dessutom har du en god klinisk kapacitet.

Meriterande för uppdraget är yrkeserfarenhet som allmäntandläkare upp till fem år samt tjänstgöring på specialistklinik upp till ett år på heltid. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Anställningen
Anställningens omfattning är heltid på tre år och med tillträde 1 september 2023. En av ST-tjänsterna kommer att ha sin kliniska verksamhet förlagd deltid på Specialistkliniken för Pedodonti i Södertälje. Välkommen med din ansökan senast den 12 april-2023.

Utbildningen genomförs i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tandläkarnas specialiseringstjänstgöring, HSLF-FS 2017:77. ST-platserna är finansierade av N-SATS (Nationell Samordning för tandläkares specialiseringstjänstgöring).  

Har du frågor?
Välkommen att kontakta Annika Julihn, klinikchef, tel. 08-123 165 58

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm och Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2504
Facklig företrädare
  • Ulrika Rebhan, 08-12315232
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb