Stockholms läns sjukvårdsområde, BUP Stockholm, BUP Dagakut Norra

Vill du vara med och starta en ny barn- och ungdomspsykiatrisk enhet? Är du intresserad av akutpsykiatri och bekväm med att jobba på en verksamhet som håller på att ta form? Då ska du söka den här tjänsten som innehåller ett varierat arbete.

BUP Dagakut Norra kommer att ansvara för det akuta och subakuta omhändertagandet av patienter på dagtid. Vi kommer både att hantera patienter som har en pågående kontakt på någon av BUP:s specialiserade öppenvårdsmottagningar i norra delen av länet, samt patienter som kommer på sitt första besök och där det behövs en snabb bedömning. Syftet är att vi skall avlasta den specialiserade barn- och ungdomspsykiatriska öppenvården och BUP:s akutmottagning, och därför är flexibilitet och tillgänglighet A och O. 

På mottagningen kommer femton kvalificerade medarbetare jobba tillsammans för att ge patienterna en god vård. Det är läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer och medicinska sekreterare. De arbetar yrkesmässigt självständigt samtidigt som ett tätt samarbete sker för att kunna erbjuda allsidig kompetens till våra patienter. Vi erbjuder ett brett bedömnings- och behandlingsutbud utifrån olika teoretiska synsätt.

Mottagningen ligger i Sollentuna, nära pendeltågstationen dit är det lätt att ta sig från T-centralen eller andra stationer längs pendeltågslinjerna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu sjuksköterskor som är intresserade av att jobba med patienterna i akutskedet, med korta vårdkontakter, rådgivning, bedömning och krisstöd. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta både telefonrådgivning, mottagningsbesök och vid behov även hembesök. Du får triagera patienter, göra suicidriskbedömningar och även vårdnivåbedömningar. Du kommer att jobba i team där det alltid finns möjlighet att diskutera dina bedömningar med dina kollegor. Tillsammans med de andra sjuksköterskorna på mottagningen är du sakkunnig inom ditt yrkesområde och bidrar med din kunskap för att stödja kollegor med andra yrkesprofessioner. Du dokumenterar i journalsystemet Take Care och gör registreringar i Pastill. 

Vi kommer att låta uppdraget ta form efterhand och styras av vilket behov som finns hos våra patienter och på våra mottagningar. 

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska och ha några års erfarenhet av psykiatriskt arbete. Du behöver en ha förståelse för att patienten och den aktuella situationen är utgångspunkt för hur vi handlägger varje enskilt ärende i samråd med barnets eller ungdomens nätverk. Om du har specialistutbildning inom psykiatri eller hälso- och sjukvård för barn och unga är det meriterande, liksom erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin. 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara trygg, ha en god samarbetsförmåga, vara strukturerad, men samtidigt flexibel. Du gillar utmaningar och nytänkande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri offentlig sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5 000 kr per år).

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Om oss

BUP Dagakut Norra är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2297
Kontakt
  • Magdalena Barnekow, tf enhetschef, magdalena.barnekow@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Ulrika Sundbye, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb