Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa, HC Brommaplan barn

Habiliteringscenter Brommaplan är en enhet inom Habilitering & Hälsa, en verksamhet inom Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar. Enheten är specialiserad på intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt diagnos inom autismspektrumet. Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag. Utmaningen hos oss finns i bredden av patientens individuella behov och ger därför möjligheter till bred erfarenhet samt yrkesmässig – och personlig- utveckling.

Arbetsterapeut till Habiliteringscenter Brommaplan

Du kommer att vara en del av ett trevligt arbetsklimat med god arbetsmiljö. Vi sitter i stora och ljusa lokaler, centralt belägna vid Brommaplan. Vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av kurator, sjukgymnast, psykolog, specialpedagog och logoped och samarbetar för att ge insatser till patienten individuellt och i grupp. Vi vänder oss till personer boende i stadsdelarna Norrmalm, Kungsholmen, Bromma, Hässelby-Vällingby samt Ekerö kommun.

Habilitering & Hälsa är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling när det gäller metoder, e-hälsa, teknik och hjälpmedel på habiliteringsområdet. Vi vill att alla våra arbetsplatser ska kännetecknas av ett öppet klimat, ett hälsofrämjande arbete, ett aktivt ledarskap, jämställdhet och mångfald. Hos oss erbjuds du ett kollegialt stöd och god kompetensutveckling genom kontinuerlig fortbildning.  

Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid. 

Arbetsuppgifter: 

Arbetsuppgifterna består av ett brett spektrum av arbetsterapeutiska insatser. Din roll består av att sprida kunskap till föräldrar och nätverk om stöd för att patienten ska klara sina aktiviteter i det dagliga livet. I arbetet ingår funktionsbedömningar, kartläggningar, upprättande av vårdplaner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel inklusive högteknologiska hjälpmedel inom området kognitivt stöd samt ge råd och stöd om bostadsanpassning. Arbetet sker både individuellt mot patient/ nätverk samt i grupp. Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med vårdgrannar, kommunal verksamhet och andra myndigheter. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet.

Vi söker:  

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med kompetens inom autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning samt hjälpmedel inom kognitivt stöd.

Du är en person som är initiativtagande engageras av att hitta lösningar utifrån patientens fokus. Du gillar att arbeta likväl självständigt som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Du är intresserad av att hålla i grupper och har god datorvana. Hos oss behöver du ha förmågan att kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier på din enhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse

Vill du veta mer om tjänsten?  

Vänligen kontakta  

Bitr. enhetschef Emma Söderbäck

Telefon: 08- 123 353 40 

Facklig representant:

Lena Lindberger, SRAT

Tel. 08-123 351 33

 Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk såsom familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Övrigt:

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2101
Kontakt
  • Mottagningens växel , 08-12335410
  • Emma Söderbäck, 08-12335340
  • Elin Ekdahl, 08-12335430
Facklig företrädare
  • Lena Lindberger, SRAT, 08-12335133
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb