Astrid Lindgrens barnsjukhus

Du kommer att leda vår sektion i Huddinge samt vara en del i styrning och ledning av hela neonatalverksamheten. Det innebär bland annat att deltaga i den lokala ledningsgruppen i Huddinge, verksamhetens ledningsgrupp och att samarbeta nära med övriga sektionschefer, ST-studierektor, omvårdnadsledning på samtliga nivåer samt specialistläkargrupp och omvårdnadspersonal.

Vi erbjuder

Inom medicinsk enhet (ME) Neonatologi erbjuder vi högspecialiserad neonatal intensivvård, neonatalvård, hemsjukvård och mottagningsverksamhet. Vi ansvarar för neonatalvården för barn födda vid förlossningsavdelningarna på Karolinska Huddinge, Karolinska Solna, Danderyds sjukhus och Södertälje sjukhus, samt regionens prematuritetsvård för barn födda före 28:e graviditetsveckan och övrig högspecialiserad neonatalvård. Vi utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, barnkardiologi, nefrologi, hepatologi, metabola sjukdomar och neonatal neurologi samt driver en nationell transportverksamhet, ANTS.

Med ett underlag på ca 26 000 förlossningar per år i regionen, är neonatologin vid Karolinska Universitetssjukhuset norra Europas största regioncentrum. Vi är totalt cirka 450 medarbetare.

Huddingesektionen har en profil mot specialiserad och högspecialiserad neonatologi, men använder sig liksom resten av verksamheten av familjecentrerad vård och tidig hud-mot-hudkontakt mellan barn och föräldrar.

Verksamheten är välintegrerad med en stark experimentell, epidemiologisk och klinisk forskning.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Neonatalsektionen i Huddinge ansvarar för barn som föds på förlossningsklinikerna på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och på Södertälje Sjukhus. Utöver det har sektionen del i ett regionsansvar för högspecialiserad neonatalvård i Stockholm och utför också neonatalvård av patienter födda på andra sjukhus i Region Stockholm eller i andra regioner. Avdelningen har i nuläget 14 vårdplatser.

Som Sektionschef (SC) har du ett sammanhållet medicinskt ansvar för patienterna inom sektionen samt tillsammans med övriga sektionschefer ett ansvar för patienterna inom verksamheten. SC har ett sammanhållet ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet och produktion) och FoU, samt för ekonomi och medarbetare. Du kommer att vara chef för ett antal specialistläkare i Neonatologi. I chefskapet ingår medarbetaransvar med bland annat löne- och utvecklingssamtal samt arbetsmiljöansvar. Du rapporterar till verksamhetschefen för ME Neonatologi och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

För chefsuppdraget avsätts 50% av en heltidstjänst. Övrig tid tjänstgör du kliniskt.

Vi söker

Vi söker dig som är engagerad, lyhörd och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är samarbetsinriktad och arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö med delaktiga och engagerade medarbetare. Du är tydlig i ditt ledarskap och har samtidigt helhetssyn med förmåga att fatta strategiska beslut och visa vägen framåt i en organisation i förändring.

Som ledare förväntas du vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett uttalat patientfokus samt en mycket hög klinisk och vetenskaplig kompetens inom neonatologi.

Du har stort intresse för forskning och utbildning. Du har erfarenhet av och intresse för verksamhetsutveckling.

Självklart delar du våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision "Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag".

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i neonatologi
 • Mycket goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av ledande befattningar och chefsuppdrag
 • Disputation
 • Aktiv forskning 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1529
Kontakt
 • Lars Navér, 08-12387449
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb