Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur. 

Nu söker vi Dig som har arbetat flera år som produktägare och som är van att arbeta brett och i organisationer med tekniskt orienterad verksamhet. Trafikförvaltningen har många integrationer och APIer mellan olika system internt och extern, vilket gör det extra viktigt att förstå komplexiteten mellan interna och externa system.

Du arbetar i gruppen ICC - Integration Competence Center som är en etablerad organisation med många intressenter. Här utvecklar och förvaltar vi integrationslösningar och plattformar - interna och externa. Vi hanterar moderna integrationsplattformar från Mulesoft och Hive MQ. I närtid kommer vi även att etablera en modern automatiserad Managed File Transfer Plattform, plattformarna stödjer hela Trafikförvaltningens organisation med utveckling, förvaltning och drift.

Inom Trafikförvaltningen arbetar vi med en hybrid av agilt arbetssätt och här på ICC använder vi oss av ramverket Scrum.

Om tjänsten 

Som Produktägare leder du del av produktutvecklingen av vårt ICC och utgör en central roll i vår nya IT- och teknikorganisation genom att medverka till utveckling av arbetssätt baserat på agila principer. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning, produktvision för att klargöra produkternas syfte och placering i det digitala ekosystemet.

Du tar ansvar för roadmap och backlog för produktområdet, som täcker större och mindre vidareutveckling samt aktiviteter för livcykelhantering. Då Trafikförvaltningen är på sin agila resa är det viktigt att arbeta med samverkan och samplanering med team och intressenter, såsom tex tex Färdtjänst, Trafikinformationstjänster, Biljettsystem, leverantörer och partners inom området.

Rollen kräver förmågan att förstå affärsbehoven för att kunna bidra med förslag på möjligheter som digitaliseringen ger.

Du får bland annat jobba med:

  • Aktivt arbete med analys och prioritering av behov till aspekter som kapacitet, timing, förvaltning och effektmål
  • Säkerställa att teamet har utrymme i planeringen för vidmakthållande, t.ex. förbättring, change, incident och problem hantering
  • Avtalsförvaltning och leverantörssamverkan för ingående avtal
  • Budget och ekonomisk uppföljning för produktområdet

Trafikförvaltningen bygger en produktorganisation och du får vara med i förvandlingen från teknik – till värdeorienterad organisation där vi flyttar tekniska komponenter till värdeleveranser för produktområdet. Här får du arbeta med leverans av en viktig samhällstjänst där fokus är att införa mer effektiva arbetssätt genom ökad agilitet. För oss är det viktigt med tilltro och samarbete, vilket vi tänker mycket på genom att inkludera varandra, fortsätta utveckla varandra och oss själva.

Vad vi söker efter 

Vi söker dig som är van och tycker om att arbeta kundnära och förväntar oss att du har stor erfarenhet och kunskap om förändringsledning samt förmåga att hålla strategiska och taktiska dialoger med intressenter. Du har erfarenhet av att tillhandahålla och utveckla IT-tjänster med en agil leveransmodell, tex scrum eller kanban.

Vidare har du:

Högskole-/yrkeshögskoleexamen eller relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling samt arbetat några år som produktägare. Du är van att coacha IT-team som utvecklar och förvaltar lösningar. Är du certifierad produktägare ser vi det som ett extra plus.

Meriterande

  • Erfarenhet av att ha arbetat med små och lättrörliga team/grupper som agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt
  • Arbetat med ärendehantering och kommunikationsverktyg såsom Jira, Teams, Miro

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. 

Huvudsaklig arbetsplats och mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-02-15. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!   

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/171
Kontakt
  • Pia Boström, 0703146866
Facklig företrädare
  • Amir Sokolović, SACO, 08-6863706 
  • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb