Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Är du legitimerad sjuksköterska och vill arbeta med och även utvecklas inom både medicinsk och kirurgisk gastrointestinal vård i framkanten av utvecklingen?  Vi öppnar nu upp fler vårdplatser och behöver därför utöka vårt härliga team med fler kollegor. Välkommen till att söka till oss!

Vi erbjuder

 • En unik möjlighet att utvecklas inom både kirurgisk omvårdnad samt medicinsk vård vid en avdelning som samarbetar med andra ledande centra i Sverige och internationellt.
 • En unik multidisciplinär arbetsplats med både kirurgiska och medicinska patienter, med fokus på inflammatorisk tarmsjukdom och så kallad tarmsvikt (kort tarm) och endokrinologi.
 • Fördjupade kunskaper inom avancerad nutrition, smärtbehandling och vätskebalans samt kirurgi.
 • Möjlighet att assistera vid sigmoskopier där du även får en djupare inblick i hur arbetet kring patienten utvecklats.
 • Högspecialiserad vård där vi är ensamutövare inom regionen när det kommer till vissa gastroenterologiska och kirurgiska diagnoser och behandlingar.
 • Personlig utveckling för att skapa en bredd i din yrkesutövning genom vidareutbildning exempelvis genom regionens kompetensstege, deltagande vid möten och studier inom specialistområden.
 • Vi är en utvecklingsorienterad avdelning som arbetar med kontinuerlig kvalitetsförbättring.
 • Engagerade kollegor som gärna delar sin kunskap. Vi arbetar interprofessionellt med lärarkollegor och har arbetsgrupper för att vidareutveckla vården tillsammans.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

”Intressanta och spännande diagnoser där omvårdnaden verkligen gör skillnad!” - Sjuksköterska med läkemedelsansvar, Erika Wing.

Vårdavdelning Gastroenterologi och Endokrinologi i Solna har nya, fräscha och moderna lokaler. Vi har både ett akut och ett elektivt intag för patienter med exempelvis inflammatoriska tarmsjukdomar, motilitet och endokrinologiska sjukdomar.  På avdelningen vårdar vi också patienter som genomgår tarmkirurgi där vi arbetar enligt ERAS, (enhanced recovery after surgery). Vi arbetar ständigt med förbättringar vilket innebär att vi har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen kring omvårdnad och arbetssätt.

Som ett led i utvecklingen av den högspecialiserade vården utvecklar vi nu en sammanhållen vårdenhet med plats för inneliggande gastroenterologisk vård, tarmsviktsvård (det som internationellt ofta benämns som intestinal failure) och högspecialiserad IBD-kirurgi med fokus på rekonstruktiv kirurgi och behöver därför stärka upp vårt team med fler sjuksköterskor.

Om tjänsten

Hos oss ligger stort fokus på omvårdnad med patienten först. Målet är att våra patienter får en personcentrerad vård som präglas av ett bra samarbete i våra multidisciplinära och multiprofessionella team. I rollen som sjuksköterska bedömer du patienternas omvårdnadsbehov, du förutser och förebygger eventuella försämringstillstånd och komplikationer samt planerar för att utföra adekvata åtgärder.

Eftersom vi vårdar patienter med inflammatoriska tarmsjukdomar, motilitetsstörningar, endokrinologi och gastrokirurgi kommer du få en bred kompetens och unik möjlighet till tvärfunktionellt lärande samt fördjupade kunskaper inom nutrition, smärtbehandling och vätskebalans.

Arbetet är förlagt dag, kväll samt två helger av fem.

Vi söker dig som

 • förstår vikten av att kunna kommunicera och samarbeta samt trivs med skiftande tempo och arbetsuppgifter.
 • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Du får gärna vara intresserad av utvecklingsarbete då det finns stor möjlighet för våra anställda till att påverka och delta i olika projekt och i arbetsgrupper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av Gastromedicin, Endokrinologi eller Kirurgi.
 • Erfarenhet av slutenvård, med fördel från intensivvård.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9969
Kontakt
 • Elinor Widstrand (omvårdnadschef), 072-5955846
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@sll.se
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb