Välkommen till BB Södertälje- en arbetsplats där barn och nya idéer föds. 

Vi är Stockholms minsta förlossningsklinik, och enligt många familjer som föder hos oss är vi dessutom den tryggaste och mest personliga kliniken. På BB Södertälje är öppenvård, förlossning och eftervård en sammanhållen enhet där varje födandes unika resurser och behov står i fokus. Det skapar en lugn och trygg miljö för familjen och en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö. 

Barnmorska på Södertälje sjukhus:  

Vi har ett varmt och tillåtande arbetsklimat där en hjälpande hand aldrig är långt borta. Hos oss är ensam inte stark. Vi delar generöst med oss av våra kunskaper och erfarenheter och är nyfikna på andras. Här får du växa och använda din fulla kapacitet, oavsett om du har många års erfarenhet eller nyss påbörjat ditt barnmorskeliv. 

Vi arbetar målmedvetet för att hela tiden förbättra vården för de blivande och nyblivna familjerna. Några exempel: 

- Vi är bland de bästa klinikerna i Sverige på att förebygga allvarliga bristningar i samband med förlossningen. 

- Vi har en unik verksamhet, INFÖR, där vi erbjuder särskilt stöd till utlandsfödda kvinnor som inte talar svenska och saknar erfarenhet av det svenska sjukvårdssystemet. 

- Vi erbjuder digitala hembesök till nyblivna familjer dagen efter hemgång, vilket ger trygga föräldrar och god patientsäkerhet. 

Vi är stolta över vår fina verksamhet, men vi är inte nöjda! Därför tar vi nu två nya steg mot en ännu bättre förlossningsvård där barnmorskans kompetens får stort utrymme i utformningen av vården! Under hösten 2022 inför vi caseload-modellen med sammanhållen vårdkedja där ett team av barnmorskor följer den gravida genom hela graviditeten, förlossningen och eftervården. Samtidigt höjer vi vår grundbemanning med flera barnmorskor per pass, för att varje födande och nybliven familj ska få stöd av en närvarande barnmorska under förlossning och föräldrablivande. 

Dina personliga egenskaper:  

För att komma till din rätt hos oss tror vi att det är viktigt att du är en människa med en stor empatisk förmåga, du är nyfiken och driven med en stark teamkänsla. Du är prestigelös och värnar om hela teamet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Dina kvalifikationer:  

Leg. barnmorska med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Vi ser gärna sökande med mångkulturell erfarenhet. Om du är intresserad av att arbeta i caseload-modellen är erfarenhet av både mödravård och förlossning särskilt meriterande. 

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning och timanställning. 

 

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 


Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

 

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets-  och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad -
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8007
Kontakt
  • Jenny Lejkemo, 08-12324237
  • Ulrika Sjöstrand, 08-12324236
Facklig företrädare
  • Nås via växeln, 0812324000
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb