Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri, SCÄ, Vuxenvårdsavdelningen

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. 
SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både barn, ungdomar och vuxna. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 145 anställda. 

Kuratorstjänsten kommer att delas mellan Vuxenvårdsavdelningen och öppenvården.

Vuxenvårdsavdelningen är en enhet med 12 vårdplatser varav två med överenskommelse för självvald inläggning. Behandlingstiden är ca 12 veckor för ordinarie inläggning och 7 dagar för självvald inläggning. KBT-E har en mycket central roll i behandlingen. 

Mottagningen för vuxna 2 är en öppenvårdsmottagning som behandlar långtidssjuka patienter från 18 år och uppåt. Mottagningen erbjuder individuella samtal, gruppbehandling, dagvård och internetbehandling (KBT-E). Mottagningens inriktning är att behandla ätstörningen individuellt och personcentrerat och ofta med ett kompletterande fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/


Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling. Det ges goda möjligheter till fortbildning och vi har regelbunden metodhandledning. 


Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna varierar, huvuddelen består av stödsamtal med fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. Samtalen kan också vara av behandlande karaktär i förhållande till ätstörningen. I arbetsuppgifterna ingår stöd till patienter i form av samverkan med andra vårdinstanser och myndigheter, som t.ex. Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Du förväntas även stötta patienternas psykosociala situation med hjälp kring t.ex. sysselsättning, ekonomi och nätverk. På öppenvårdsmottagning 2 ingår även ett uppdrag som rehab koordinator.
Arbetet utförs 50% på Vuxenvårdsavdelningen och 50% på Mottagning för vuxna 2.

Kvalifikationer:
Socionomexamen samt steg 1-utbildning i KBT.
Kunskap om KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande. 
Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Take Care är meriterande. 

Personliga egenskaper:
Du är en självständig och lyhörd person som tycker om att jobba med människor och i team. Du är trygg i att möta människor i svåra livssituationer. Du är van vid att arbeta med samtal. Vi kommer ta stor hänsyn till personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Irina Ekstrand 070-206 60 86
Enhetschef Emma Morawski 08-123 441 83


Facklig representant:
SSR Gunilla Wurtzel tfn 08-123 404 87

Övrigt: 
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du har möjlighet till arbete med flextid och att utnyttja friskvård under arbetstid. Dessutom har du rätt 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4265
Kontakt
  • Irina Ekstrand, 070-2066086
  • Emma Morawski, 08-12344183
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
Publicerat 2022-06-10
Sista ansökningsdag 2022-07-03

Tillbaka till lediga jobb