Beroendecentrum Stockholm, Avdelning 54

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en klinik som bedriver universitetssjukvård samt forskning och utbildning.

Är du specialistsjuksköterska inom psykiatri med intresse för beroendevård och söker efter ett varierat arbete som innefattar både psykiatrisk och somatisk vård så kan du vara den vi söker!

Avdelning 54 är belägen på S:t Görans Sjukhus och tillhör Beroendecentrum Stockholms sektion för akut- och heldygnsvård. Det är en specialiserad slutenvårdsavdelning som tar emot patienter för avgiftning och behandling av psykiatriska och somatiska tillstånd i samband med beroende av alkohol, narkotika och läkemedel. Avdelningen har 20 vårdplatser och vi vårdar även patienter enligt LPT och LVM.

Vi arbetar tillsammans i vårdlag bestående av sjuksköterskor, skötare och läkare. Avdelningen är också en klinisk utbildningsavdelning, KUA, där vi tar emot skötarelever, sjuksköterskestudenter, medicinkandidater och sjuksköterskor under specialistutbildning.

Vad innebär uppdraget som AKA?
Vi erbjuder dig ett spännande och meningsfullt arbete där du i din roll som AKA har ett mycket varierat arbete och får stora möjligheter till utveckling. Du är länken mellan vår verksamhet och lärosätet och arbetar för att stärka kvaliteten för den studerandes VIL (Verksamhetsintegrerat lärande). I ditt uppdrag ingår även att stödja yrkeshandledaren i den verksamhetsförlagda utbildningssituationen.

Några andra exempel på arbetsuppgifter i ditt uppdrag som AKA:

  • Planera inför och introducera studenter till VIL vid den egna kliniken
  • Närvara vid aktuella seminarier och fortbildning anordnade av lärosätet.
  • Informera på lokala möten och sprida information.
  • Tillsammans med ansvarig adjunkt/lektor samverka vid mitt- och slutbedömning samt vid lärosätets planering och genomförande av kliniska examinationer.

AKA-uppdraget omfattar ca 20 % av din arbetstid, resterande tid arbetar du som sjuksköterska på avdelningen. Du ansvarar då för att planera, genomföra, leda och dokumentera omvårdnaden kring våra patienter. Du bidrar även till deras sociala planering och är en viktig del i att skapa en bra vårdkedja tillsammans med andra aktörer.

Om dig
Du är leg. sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatrisk vård (magisterexamen) eller har en pågående specialistutbildning. Vi förutsätter att du har ett intresse för beroendevård och vill arbeta både med somatisk och psykiatrisk vård. Våra patienter befinner sig ofta i svåra situationer. Att kunna se människan bakom beroendet och alltid ge varje patient ett gott bemötande är av yttersta vikt.

Vidare har du ett stort driv och intresse av att utveckla dig själv samt dela med dig av din kunskap till andra. För oss är det också viktigt att du är en prestigelös person som trivs med att arbeta tillsammans i ett team.

Förmåner

  • Kvarstannande bonus – efter ett års anställning tillkommer årligen en tidbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning
  • 5000 kr i friskvårdsbidrag
  • Friskvårdstimme (när verksamheten tillåter)
  • Fri sjukvård i öppenvård

Läs mer om våra förmåner på vår hemsida: Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (beroendecentrum.se)

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. dag/kväll 38:15 h/vecka. Vi arbetar två helger av fem. Urval och intervjuer genomförs löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför nyanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3599
Kontakt
  • Azmina Bennström, Enhetschef, 08-12345917
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb