Södersjukhuset AB, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Avdelning 74

Avdelning 74 är en del av akutvårdssektionen inom Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Vi söker dig som vill vara med och bidra till den bästa vården i Sverige för barn i åldrarna 0-18 år med akuta medicinska sjukdomar. Vi söker nu dig som vill utvecklas och växa i din roll som sjuksköterska. Du kommer kombinera en tjänst som sjuksköterska med att arbeta som samordnare där du är spindeln i nätet på avdelningen.

Arbetsbeskrivning 

I din roll som samordnare arbetar du måndag till fredag och är arbetsledare för teamen i det vårdnära arbetet på avdelningen. Utifrån patientens vårdbehov, personalens kompetens, patientsäkerheten och gällande riktlinjer ska du som samordnare prioritera, fördela, stötta teamen och vid behov kunna fatta beslut utifrån de förutsättningar som råder. 

Som samordnare har du en helhetssyn över patientflödet och vårdbehovet på avdelningen, dialog med barnakuten och kontroll på det inkommande patientflödet. Du har god dialog med övriga enheter inom Akutvårdssektionen och samarbetar med dem när det behövs. Som samordnare har du också kommunikation med andra verksamheter när det gäller överflyttning av barn till andra avdelningar.

I rollen som samordnare handleder du även medarbetare i olika omvårdnadsmoment samt fungerar som ett stöd vid exempelvis prioriteringar av arbetsuppgifter. I samordnarens arbetsuppgifter ingår koordinering av undersökningar, ansvar för patienter på permission, boka återbesök till snabbspårsmottagningen samt att beställa tolk och transport vid behov. Samordnaren bevakar tillsammans med avdelningsläkare remisser och förbereder för kommande planerade inläggningar.

I din roll som sjuksköterska på avdelningen planerar, leder och utför du omvårdnadsarbete för barn mellan 0-18 år med olika vårdbehov. Vi arbetar tillsammans i tvärprofessionella team. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stora möjligheter att påverka och kontinuerligt utvecklas. På avd 74 möter du patienter med olika sjukdomar så som diabetes, ätstörningar, handkirurgi, infektioner samt appendicit.  Vi lägger stor vikt vid att utveckla vår verksamhet genom våra medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår därför att arbeta med förbättringar från idé till genomförande.  

Tjänsten innebär att du kommer arbeta som samordnare måndag till fredag och som sjuksköterska på avdelningen. Tjänsten kommer vara roterande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ödmjuk, engagerad, nyfiken, kreativ och har en god organisations- och samarbetsförmåga. Dessutom tror vi att du behöver ha följande egenskaper för att lyckas i rollen:

- Du är positiv, initiativrik, flexibel och känner dig säker i din yrkesroll. Du ser det som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat samt att du motiveras av att nå resultat.

- Du är lugn, stabil och kontrollerad i situationer med högre arbetsbelastning och där du behöver fatta snabba beslut. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker i varje given situation.

- Du förhåller dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policys och riktlinjer.

- Du har lätt för att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du ändrar snabbt ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kompetenskrav

  • Legitimerad sjuksköterska, minst två års arbetslivserfarenhet.
  • Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.
  • Erfarenhet av barnsjukvård.
  • Specialistutbildning inom Barn och ungdom är meriterande.
  • Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

  • Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
  • Ett generöst friskvårdsbidrag
  • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3589
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra söder, vardforbundet@sodersjukhuset.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-08-05
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb