Trafikförvaltningen, Trafikavdelningen, Trygghetscentralen

Vill du arbeta i navet för kollektivtrafikens säkerhet och bidra till den viktiga uppgiften att öka tryggheten för resenärer och personal? Vi söker dig som är redo att bli en del av vårt sammansvetsade team och som vill göra skillnad på riktigt. Vi söker medarbetare för timanställning. 

Om tjänsten

Trygghetscentralen bemannas dygnet runt året om, där du som operatör arbetar treskift på ett rullande schema. Som trygghetsoperatör samarbetar du med trafikentreprenörer, polis och andra intressenter. Vid inkommande larm är det du som tar emot information om vad som inträffat och som därefter ansvarar för att leda och fördela SL:s trygghetsresurser till platsen. I en larmsituation har du väktare, ordningsvakter och trygghetsvärdar till din hjälp för att snabbt finnas till hands vid den utsatta platsen.

Vid Trygghetscentalen arbetar du som trygghetsoperatör med ett antal olika tekniska system som bland annat radiokommunikation, kameraövervakning, larmhanteringssystem och händelseregister där alla incidenter redovisas. Som trygghetsoperatör tar du även emot samtal från allmänheten via trygghetstelefon och chatt via SL:s app.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en självständig roll där du ansvarar för att bedöma och fatta beslut om lämplig åtgärd i pressade situationer.

Rollen ställer krav på personlig mognad och hög stresstålighet, då arbetet präglas av oförutsägbarhet och då det kan röra sig om allvarliga situationer där människor befinner sig i en utsatt eller krisladdad situation och behöver stöd.

I rollen ingår dokumentation av ärendehantering, vilket kräver att du kan formulera dig sakligt i både tal och skrift.

Vidare har du:

  • Gymnasieutbildning
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Erfarenhet av att arbeta vid en större ledningscentral inom larm, säkerhet alternativt bevakning ser vi som meriterande. Därtill även erfarenhet från kollektivtrafikrelaterad verksamhet. Vi ser det som önskvärt att du har god kännedom om Stockholms lokaltrafik och geografi.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Torsten Scott, tfn 08-123 332 76. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 070-123332 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Urvalsarbetet kommer att påbörjas efter sista ansökningsdag som är 2024-07-01. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Operatör, ledningscentral, larmoperatör

#LI-hybrid

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3573
Kontakt
  • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
  • Torsten Scott, 0707863276
Facklig företrädare
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
  • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
  • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb