Södersjukhuset AB, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Farstamottagningen

Vi söker en medicinsk sekreterare, för ett 6 månaders vikariat, till vår trivsamma mottagning i Farsta centrum. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog.

Farstamottagningen är en del av Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Södersjukhuset, som erbjuder akut- och specialiserad vård för barn och ungdomar 0-17 år. Vi är en högspecialiserad öppenvårdsmottagning med sjukhusnära samarbete, som bedriver dagverksamhet 08.00-16.30. Vi söker dig som vill vara en del i vårt team och fortsätta utveckla mottagningen framåt.

Arbetsbeskrivning 

Vi som arbetar på mottagningen är barnläkare, läkare under specialistutbildning, barnsjuksköterskor, en undersköterska samt medicinska sekreterare. Du kommer bland annat att ta emot patienter i vår reception, skriva journaler i Take Care, sköta kassaregistrering, registrering i vissa register och skriva protokoll. Vi vill också att du hjälper oss med att utveckla våra administrativa rutiner, vilket gör att arbetet passar dig som tycker om att ta initiativ, planera och organisera. Som en del av vårt team kommer du att ha ett nära samarbete med övriga medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare med god datorvana samt vana att arbeta i Take Care och med DRG-registrering av diagnoser. Utbildning i diagnosklassificering och erfarenhet av mottagningsarbete är meriterande. Som person har du god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt. Du tycker om att arbeta i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är positiv och noggrann; kan ta egna initiativ samt arbeta effektivt och prestigelöst. Du uppskattar möjligheten att påverka och utveckla med barnens bästa i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav:

  • Formell utbildning som medicinsk sekreterare eller vårdadministratör.
  • Goda kunskaper i Officepaketet.
  • Goda kunskaper i svenska språket, även medicinsk terminologi.
  • Vi söker även en person med erfarenhet av journal och remisshantering samt DRF-klassificering och kodning.

Meriterande

  • Det är även meriterande om du har en genomfört en grundkurs i sjukdomsklassificering för medicinska sekreterare (Emendor).

Erbjudande

6 månaders vikariat, på hel- eller deltid baserat på dina önskemål och tillträde enligt överenskommelse. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta enhetschef och barnläkare Charlotta Flodström, charlotta.flodstrom@regionstockholm.se.

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3566
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb