SÖS, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Neonatalvårdsavdelningen

Arbetsbeskrivning 

Vi söker dig som har arbetat några år som sjuksköterska, grundutbildad eller specialist med inriktning barn- och ungdom alternativt intensivvård eller barnmorska.

På vår neonatalvårdsavdelning vårdas för tidigt födda barn och nyfödda sjuka barn. Omvårdnaden
individanpassas för att tillgodose varje enskilt barns behov. Vi arbetar barn- och familjecentrerat inom vårdnivåerna intensivvård och familjevård. Föräldrarna deltar i omvårdnaden av sitt barn under hela vårdtiden som kan variera från några timmar till flera månader. En viktig arbetsuppgift är att få dem att känna sig delaktiga och trygga under vistelsen hos oss. Vi har 26 vårdplatser varav 9 är IVA-platser och vi tar emot för tidigt födda barn från graviditetsvecka 28. Totalt arbetar ca 120 personer inom neonatalvårdssektionen som även består av hemsjukvård och mottagning.

Arbetet som sjuksköterska hos oss innebär att du arbetar interprofessionellt med akut omhändertagande av det nyfödda barnet på förlossning, IVA-sal och efterföljande vård av barnet på familjevårdsrum. Vi arbetar med barn - och familjecentrerad vård som medger föräldrars delaktighet i barnens vård. Vi har ett prestigefritt samarbete mellan alla yrkeskategorier och vår strävan är att personal stannar över tid och utvecklas i sin yrkesprofession samt deltar i arbetet med att utveckla neonatalvårdssektionens omvårdnadsarbete. Vi stödjer dig som efter några års arbete hos oss vill gå specialistutbildning.

Kvalifikationer

Du är en ansvarsfull och engagerad person som tycker om att samarbeta med kollegor från olika
professioner. Du förenar självständigt arbete med god förmåga att samarbeta. Vårdtyngden varierar ibland med kort varsel, därför är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig till nya situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kompetenskrav

  • Legitimerad sjuksköterska med några år i yrket
  • Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1
  • Meriterande med specialistutbildning

Erbjudande

Världens bästa jobb! Tycker i alla fall vi som redan arbetar här!
Du får kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling med hjälp av internutbildningar och
simuleringsövningar. Din inskolning anpassas utifrån dina tidigare erfarenheter. Till din hjälp finns
handledare och omvårdnadsledare som tillsammans med dig ansvarar för en lyckad introduktion i ditt nya arbete. Sachsska har ett eget introduktionsprogram för dig som är nyanställd. Det löper över tre terminer och innehåller bl a föreläsningar, grupphandledning och workshops.

Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

  • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
  • Ett generöst friskvårdsbidrag
  • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3432
Kontakt
  • Marina Adler Runow, 08-12364098
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra söder, vardforbundet@sodersjukhuset.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb