Psykiatri Södra Stockholm, Verksamhetsstöd och ledning

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Om verksamhetsstöd

Psykiatri Södra Stockholms verksamhetsstöd där funktionen patientsäkerhetshandläggare ingår, har till uppgift att stödja klinikens enheter vilket är 11 heldygnsvårdsenheter med 222 vårdplatser och 11 öppenvårdsmottagningar. Vi arbetar efter fem perspektiv: patientsäkerhet, kvalitet, produktion, medarbetaren samt ekonomi. SLSO:s vision, patientens fokus och en god, säker och jämlik vård samt våra 5 perspektiv genomsyrar allt vi gör i verksamheten.

 

Om tjänsten 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där du anställs som patientsäkerhetshandläggare.

Uppdraget innefattar att initiera, driva och stödja aktiviteter som bidrar till att verksamheten når sin målsättning att vara en förebild inom svensk psykiatri.

Som handläggare av patientärenden kommer du att på ett professionellt och självständigt sätt arbeta med administrativ hantering av myndighetsärenden inom patientsäkerhetsområdet. Du kommer även att ha direktkontakt med patienter, anhöriga och medarbetare som har synpunkter på vården. Arbetet innefattar även sammanställning och analys av patientärenden som en viktig del i arbete med kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor. 

 

Exempel på dagliga arbetsuppgifter är:

Att hålla i beredningsprocessen av ärenden till chef och överläkare. Arbete för att öka kontakt med verksamheterna för att stötta och utbilda i frågor inom området patientsäkerhet. Hantering av ärenden från myndigheter och klagomål från enskilda personer. Att identifiera allvarlig vårdskada eller risk för allvarlig vårdskada inom patientärenden i samråd med Chefläkare genom kontinuerlig dialog om inkomna ärenden. Att stödja verksamheterna avseende patientärenden, vårdskadeutredningar och Lex Maria ärenden. Bedöma och hantera avvikelser. Guida patienter och närstående som önskar lämna klagomål och vara behjälplig med yttranden.

Arbetet förutsätter stor flexibilitet och lyhördhet för patienters och verksamhetens behov och förutsättningar. Du kommer att arbeta i ett team med olika inriktning och professionell bakgrund, teamet leds av chefsöverläkaren.

Vi söker dig som har erfarenhet av kliniskt arbete som legitimerad sjuksköterska inom psykiatri och arbetat med patient/närståendesynpunkter, avvikelser, yttranden samt myndighetsärenden inom hälso- och sjukvårdens område. Vidare kräver arbetet att du har god vana av administration och Officepaketet.

 

Personliga egenskaper

Som person är du självgående, ansvarstagande, strukturerad och analytisk. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är trygg och kan hantera svåra samtal med lugn och förtroende. Du kan prestera väl även i tidspressade situationer och agerar med helhetssyn. Du tycker om att arbeta i team och tar gärna initiativ till förbättringar. Du har en god kommunikativ förmåga och bidrar till gott samarbete på arbetsplatsen.

Vi kommer att ta stor hänsyn till personliga egenskaper i denna rekrytering. Meriterande är klinisk erfarenhet av modern psykiatri samt utbildning i patientsäkerhet.

 

Vad vi erbjuder dig

En trivsam arbetsplats som präglas av samarbete, förtroende och som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, möjlighet till distansarbete om arbetet så tillåter, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag på 5 000 kr.

 

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg.

Vi ser fram emot att få träffa dig! Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 39,5 timmar/vecka
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3413
Kontakt
  • Olle Lidman, -
Facklig företrädare
  • Janne Virtanen, Akademikeralliansen, 08-12347529
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb