Vill du vara med och skapa framtidens kollektivtrafik i Stockholm? Varje dag reser närmare 900 000 personer med vår kollektivtrafik, och vi behöver dig för att möta de höga kraven på tillgänglighet, säkerhet och innovation. Om du brinner för tekniska utmaningar och vill arbeta i teknikens framkant, är detta möjligheten du har väntat på!

Vi söker en erfaren, visionär Områdesarkitekt kompetent inom molnarkitektur, med en passion för hållbara och innovativa lösningar. Du kommer att vara en nyckelspelare i området Biljett och Betal, där vi utvecklar och tar ansvar för kollektivtrafikens tjänster kopplade till biljetter, betalning och intäkter.

Om rollen

Hos oss kommer du bli en del av ett kompetent team som arbetar med spännande teknik i framkant. Din roll är central för att säkerställa att våra lösningar är pålitliga, innovativa och hållbara.

Några exempel på arbetsuppgifter i din roll som Områdesarkitekt:

 • Definiera och kommunicera vår arkitekturvision: Skapa en tydlig och inspirerande vision för vår tekniska infrastruktur.

 • Utveckla och upprätthålla en robust arkitektur: Säkerställa att vår arkitektur stödjer både nuvarande och framtida verksamhetsbehov.

 • Tekniskt ledarskap: Vägleda våra utvecklingsteam och tech leads i enlighet med Trafikförvaltningens arkitektur-policy, och främja ett DevSecOps mindset.
 • Samarbete och engagemang: Arbeta nära intressenter och delta i olika nätverk och forum för att säkerställa att alla är delaktiga i större tekniska implementationer.

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi letar efter dig som kan bidra med en bred erfarenhet inom teknisk arkitektur och har en förståelse och kunskap för infrastruktur, webb- och app-utveckling. Du har praktisk erfarenhet av att vara ledare i förändringsresor samt arbeta mot gemensamma mål.

Krav:

 • Civilingenjör inom Datateknik, Informationsteknik eller liknande
 • Programmeringsbakgrund
 • Dokumenterad hands-on bakgrund inom betallösningar
 • Erfarenhet av tekniskt ledarskap i krossfunktionella områden med fler än 30 personer
 • Aktuell kunskap av kontainer- och orkestreringsteknologier såsom tex Docker och Kubernetes
 • Aktuell och dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med microservices
 • Kunskap inom informationssäkerhet
 • Jobbat med AWS, eller motsvarande såsom Azure, Google cloud

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet inom apputveckling
 • Erfarenhet inom webbutveckling

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är du analytisk, kreativ och problemlösningsorienterad. Du förstår slutanvändarens behov och verksamhetsmål, och du har modet att fatta tekniska beslut och skapa engagemang genom effektiv kommunikation. Din förmåga att samarbeta är avgörande för att bygga och förankra tekniska lösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här

Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866, Salle Nilsson, 072-148 81 80.

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 27 juni. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3228
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb