Vill du arbeta i en organisation där din insats har stor betydelse för många? Inspireras du av att bidra i den digitala utvecklingen och de systemstöd som Region Stockholm behöver i dagsläget och i framtiden? Då kan SLSO vara arbetsplatsen för dig.

Arbetsuppgifter 

Som systemspecialist kommer du få möjlighet att driva frågor kopplat till den digitala utvecklingen för våra patienter och för våra medarbetare. Förändringstrycket är högt inom sjukvården och kraven på nya digitala lösningar och tjänster är omfattande.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med tekniska utredningar och kravanalys kopplat till digitaliseringsprojekt och vid kvalitetssäkring av våra verksamheters behov.

Du agerar projektledare med ansvar för IT vid större projekt, vid verksamhetsflyttar och verksamhetsövergångar. Du är också SLSO:s kontaktperson och huvudsakliga kravställare inom områdena IT-arbetsplats och telefoni.

I ditt arbete som systemspecialist kommer du att stödja våra digitaliseringsprojekt och vår dagliga verksamhet med din tekniska kompetens inom IT-området samt bidra i arbetet med den långsiktiga utvecklingen av våra plattformar för att på sikt kunna ta tillvara på digitaliseringens möjligheter.

Arbetet innebär tät samverkan med kollegor inom den egna avdelningen, inom SLSO, med regionala aktörer och med leverantörer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på enheten Strategi och Projekt inom Verksamhetsstödet Digitala Tjänster. Enheten har som uppdrag att utveckla användandet SLSO:s digitala lösningar och att vara en aktiv part i SLSO:s digitalisering genom att bl.a. tillhandahålla tjänster inom innovation, implementering och tillämpning. Tjänsten är placerad på Torsplan i Stockholm.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i denna roll tror vi att du är nyfiken och har ett driv att hitta pragmatiska lösningar samtidigt som du kan ha ett långsiktigt perspektiv.

Du gillar att se och förstå helheten när ett problem ska lösas och du kan initiera och driva förbättringar för att att kontinuerligt utveckla dina arbetssätt och de processer du arbetar i.

Du har också förmågan att möta kollegor och verksamhetsrepresentanter på ett konstruktivt och stöttande sätt. Din förmåga att hantera leverantörer på ett professionellt sätt är en mycket viktig faktor för att lyckas i denna tjänst.

Eftersom arbetet innehåller komponenter av förändring och förbättring är det viktigt att du kan arbeta långsiktigt med hållbara lösningar därför tror vi att du behöver ha en hög personlig mognad kombinerat med uthållighet. Vi tror också att du behöver vara initiativtagande, resultatorienterad, strukturerad och tydligt samarbetsorienterad för att lyckas i denna roll.

Vi söker dig som tidigare har arbetat minst 5 år med kravanalys och teknisk projektledning inom IT-området, utöver detta har du en god förståelse för IT-arbetsplats och telefoni. För att lyckas bör du ha:

 • Erfarenhet av uppföljning av leverantörers leveranser och servicenivåer
 • Grundläggande förståelse kring IT-säkerhet
 • God erfarenhet av att lätt kunna kommunicera och ge support till slutanvändare och verksamhetsrepresentanter
 • Erfarenhet av och kunskap om grundläggande ITIL-processer
 • Erfarenhet av relevant projektledningsmetodik
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i tal och skrift

Inom ramen för dina uppdrag har du gärna arbetat inom offentlig sektor och/eller politiskt styrd organisation, med fördel inom hälso- och sjukvård. Du är van att arbeta i komplexa, stora och distribuerade verksamheter.

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av IT eller medicinsk teknik inom hälso- och sjukvårdssektorn samt även annan erfarenhet från hälso- och sjukvården.
 • Har erfarenhet av att arbeta med komplexa systemlösningar
 • Har kunskaper om det medicintekniska regelverket
 • Har erfarenhet av upphandling av teknisk utrustning via LoU (Offentlig upphandling)

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpande. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3209
Kontakt
 • Christopher Medin, Enhetschef, 072-5694273
Facklig företrädare
 • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
 • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb