Vill du vara med och leda och utveckla Teknikavdelningens avtalsförvaltning för att bidra till en mer attraktiv kollektivtrafikupplevelse? Teknikavdelningen är inne i ett expansivt skede avseende framtagandet av effektiva och långsiktiga avtals- och upphandlingsstrategier. Just nu söker vi en chef till den nybildade gruppen Avtal och upphandling.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Du är en av tre chefer inom en nybildad sektion, Avtal och Investeringsstyrning. Gruppen Avtal och upphandling består av 11 medarbetare och ska vara huvudansvarig för förvaltningen av avdelningens samtliga drift- och underhållsavtal inom infrastruktur och fastighet samt för den strategiska avtalsplaneringen. På så sätt säkerställs att respektive avtal levererar på sina effektmål och omsätts enligt fastställd upphandlingsplan.

Gruppen ansvarar också för att rutiner och processer för avtalsförvaltning finns på plats och utvecklas i takt med tiden och vunna erfarenheter.

I gruppens arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram mål för ansvarsområdet och löpande rapportera progressen för dessa, definiera respektive avtals livscykel samt följa upp respektive leverantörs åtagande inom ramen för gällande avtal.

I rollen som gruppchef får du bl. a arbeta med att:

 • Utarbeta tydliga roller, ansvar och processer för gruppens arbetssätt
 • Leda och följa upp resultat med mål att skapa motiverade medarbetare
 • Utveckla gruppens kompetens och affärsmässighet samt, i nära samarbete med sektionschef och andra gruppchefer, säkerställa leveransförmåga och vidareutveckling.
 • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning och bidra till sektionens verksamhetsplan samt analyser och rapportering av resultat
 • Delta i arbetet med verksamhetsutvecklingen inom teknikavdelningen och sektionen för att säkerställa gränsdragningar och utveckling av arbetsflöden/processer och till dessa hörande roller och ansvar

Du ingår i sektionens ledningsgrupp och rapporterar till sektionschefen.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Vara en relationsskapande ledare som involverar, engagerar och utvecklar andra. Vidare är du kommunikativ och lyhörd med förmåga att skapa goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.

Krav:

 • Högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande utbildning inom relevant område (exempelvis juridik, ekonomi, teknik)
 • Minst två års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal-och planeringsansvar
 • Minst tre års erfarenhet av att hantera större komplexa avtal
 • God kunskap i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att medverka i komplexa förhandlingar, upphandlingar och/eller avtalsförvaltning
 • God förståelse av samband mellan infrastrukturförvaltning och bedrivande av kollektivtrafik

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karolina Adlers, tfn 070-786 34 91. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2 juni. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Nyckelord: Avtal, avtalsförvaltning, upphandling, förhandling

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2990
Kontakt
 • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb