Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Vi söker dig som vill vara med och skapa en nyinrättad sektion för Nationell högspecialiserad vård och biobank vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar och arbeta i en inspirerande roll där du kan göra skillnad varje dag! Välkommen med din ansökan!

Du erbjuds

 • ett spännande och varierat arbete som sektionschef på den nyinrättade sektionen Nationell högspecialiserad vård (NHV) och biobank vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar (CMMS)  
 • möjlighet att tillsammans med ditt team bygga upp en ny viktig verksamhet med nationella uppdrag och många samarbetsytor internt och externt 

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

CMMS är en medicinsk enhet som tillhör funktionen Medicinsk diagnostik Karolinska (MDK). Här arbetar cirka 90 personer med precisionsdiagnostik för medfödda metabola och andra sällsynta sjukdomar och hjälper därigenom patienter från hela landet att få rätt diagnos och behandling.

För diagnostiken använder vi biokemiska analysmetoder (LC-MS-MS, GC-MS, HPLC samt spektrofotometriska metoder) samt genetiska utredningar inklusive helgenomsekvensering. Vi utför även behandlingskontroller för att följa upp och styra behandling. Vi är också ensamutförare av den nationella nyföddhetsscreeningen med PKU-prov. En stor del av vår verksamhet är utåtriktad och består av konsultationer till kolleger runt om i landet. 

Som chef för sektion NHV och biobank är din uppgift att utveckla och konsolidera CMMS olika nationella uppdrag samt att stödja övriga sektioner inom CMMS att leverera på desamma.

Sektionens ansvarsområde omfattar CMMS uppdrag inom nationell högspecialiserad vård (NHV) inom området medfödda metabola sjukdomar, den nationella PKU-biobanken och andra medicinska provsamlingar, samt kvalitetsregister. Till sektionen hör även vissa CMMS-interna funktioner såsom bioinformatik, miljö och kvalitet, vårdnära administration och forskning.

Din medarbetargrupp är tvärprofessionell för att kunna lösa uppgiften på bästa sätt. Gruppen består av sjukhuskemister, bioinformatiker, handläggare, vårdadministratörer, biomedicinsk analytiker, ingenjör och laboratoriebiträde, i dagsläget 14 personer. Du och din grupp kommer att arbeta mycket nära övriga sektioner och verksamhetschefen på CMMS. Sektionen har även ett nära samarbete med kollegor såväl inom som utanför Karolinska.

Vi söker dig som

För att du ska trivas i rollen och göra ett bra jobb är det viktigt att du är en person som arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Vi tror att du har en bra kommunikativ förmåga och att du trivs med att skapa kontakter och underhålla relationer. Du arbetar mot utsatta mål men kan förändra din inriktning om målen ändras och du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslutsfattande.

Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.   

Kvalifikationer

Krav:

 • Minst 3-årig akademisk utbildning på universitetsnivå inom för CMMS relevant område.
 • Erfarenhet av formellt personal- och ekonomiansvar 
 • Mycket kunskaper i svenska språket, skriftligt och muntligt
 • Goda kunskaper i engelska, skriftligt och muntligt

Meriterande:

 • Disputerad inom för CMMS relevant område
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning och/eller förändringsarbete
 • Erfarenhet av att leda en grupp i förändring

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2937
Kontakt
 • Lene Sörensen, 08-12371419
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Martin Engvall, Läkarföreningen, martin.e.engvall@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb