Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, HR-Chefsstöd

Är du en erfaren HR-partner som är duktig på och brinner för att arbeta både strategiskt och operativt med HR frågor? Vi söker nu en HR-partner med teamledaransvar till serviceförvaltningen. 

Om oss

HR-chefsstöd är en enhet inom serviceförvaltningen och leds av HR-chef. Tillsammans är vi 15 kollegor som arbetar för att ge professionellt, likvärdigt, behovsstyrt och samordnat stöd till ca 200 chefer inom Region Stockholms centrala förvaltningar och bolag. Det innebär kvalificerat konsultativt stöd inom hela HR-området. Vi bidrar också i strategisk utveckling och ansvarar för att implementera och anpassa de övergripande HR-processerna.

Vi genomför ett spännande utvecklingsarbete och förflyttning där vi ser över hur vi arbetar och skapar ett ännu mer enhetligt och proaktivt arbetssätt för att verkligen bidra med professionell och samordnad HR.

Om tjänsten

Rollen som HR-partner och teamledare innebär att du stöder serviceförvaltningens förvaltningschef och ledning genom att säkerställa att HR-perspektiv tas i beaktande i förvaltningens strategiska utvecklings- och förändringsarbete. Du stöttar förvaltningen att planera, genomföra och följa upp arbetet med målbilden kompetensförsörjningen är långsiktig genom hållbar och attraktiv arbetsgivare. Du kommer aktivt arbeta med förvaltningens övergripande förändringsarbete; Kompetensväxling och Servicelyftet.

Ditt uppdrag är omväxlande och innebär att vara både ett strategiskt och operativt chefsstöd i samtliga HR-processer såsom arbetsrättsliga frågor, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, organisationsutveckling, rehabilitering, rekrytering, lönebildning, ledarskap, medarbetarskap och samverkan med fackliga organisationer. Vidare ingår även i uppdraget att hantera personalärenden, ta fram och analysera personalstatistik, skriva rapporter och delta i utredningsarbete, framtagande av riktlinjer och rutiner.

I din roll är du också teamledare som samordnar det dagliga arbetet tillsammans med två HR-partners. Gemensamt säkerställer ni att serviceförvaltningens ca 50 chefer får konsultativ hjälp av er i teamet. Du arbetar i nära samarbete med övriga inom enheten HR-chefsstöd och rapporterar till HR-chef. Tjänsten är en visstidsanställning på åtta månader med stor möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Vi söker dig som är högskoleutbildad personalvetare eller har annan utbildning på högskolenivå som vi bedömer likvärdig i kombination med aktuell erfarenhet i en kvalificerad HR-roll där du gett konsultativt stöd till chefer. Du har bred och djup kunskap samt flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta framgångsrikt i olika HR-processer. Vidare har du även vana att ge konsultativt chefsstöd och service som imponerar.

Du är rutinerad att hantera fackliga förhandlingar och har speciellt goda kunskaper kring förändringsarbete, organisationsförändringar, kompetensväxling och arbetsrätt. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Vi ser även att du har erfarenhet och känner dig bekväm med att hålla möten, workshops, presentationer och svåra samtal.

Erfarenhet av arbetsledning är meriterande och du har kanske tidigare arbetat som HR-chef, HR-ansvarig eller teamledare för HR. Det är också meriterande med erfarenhet av ledningsgruppsarbete och erfarenhet av arbete inom kommun-/regionsektorn.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen är du stabil och trygg i din roll med en god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du har god förmåga att självständigt strukturera, planera, utveckla och organisera arbetet i syfte att uppdragen blir genomförda inom angiven tid och med bra kvalité. Du är driven och utvecklingsinriktad och har ett strategiskt förhållningssätt där du löser problem och tar hänsyn till det större perspektivet med verksamhetens bästa i fokus. Avgörande för framgång är ett lyhört och öppet förhållningssätt gentemot chefer, kollegor och fackliga företrädare. Du bygger relationer och har lätt för att samarbeta. Vidare har du förmåga att förstå och analysera komplexa frågor samt kunna se delarnas betydelse för helheten.

Vårt erbjudande

Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen. För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare det viktigaste vi har. Vi lägger stor vikt vid att säkerställa ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag, bland annat genom att erbjuda en fräscht och trevlig kontorsmiljö, flexibilitet i vardagen, hybridarbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Sofia Elvin, sofia.elvin@regionstockholm.se

Övrigt 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.  

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2885
Kontakt
  • Sofia Elvin, 08-12317592
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb