Om oss:

Södermalms ungdomsmottagning drivs i samverkan mellan Södermalms stadsdelsförvaltning (Stockholm Stad) och Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). SLSO ansvarar för driften av den medicinska delen av verksamheten. Vårt övergripande uppdrag är att främja sexuell och reproduktiv hälsa samt att förebygga och tidigt upptäcka psykisk ohälsa och sociala problem bland ungdomar mellan 12-23 år. Vi arbetar hälsofrämjande och utifrån ett helhetsperspektiv.

På Södermalms ungdomsmottagning arbetar fyra barnmorskor, fyra kuratorer och en läkare i ett tvärprofessionellt team. Vi arbetar främst med enskilda besök men en stor och viktig del av arbetet är också att bedriva utåtriktat arbete. Vi vänder oss till högstadieskolor på Södermalm för information om ungdomsmottagningen och vad vi kan erbjuda. Vi är en lågtröskelverksamhet och strävar alltid efter hög tillgänglighet och kan även nås via chatt, telefon samt digitala videobesök.

Normmedvetenhet och mångfald är viktigt för oss. Alla ungdomar och alla medarbetare ska känna sig lika välkomna hos oss. Vill du läsa mer om oss kan du göra det på Ungdomsmottagningen Södermalm

Vi erbjuder:

Södermalms ungdomsmottagning ingår i Stockholm läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en av Sveriges största vårdgivare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i livets alla skeden. Vi bedriver psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, somatisk specialistvård, närakuter, habilitering, hjälpmedel och centrum för forskning. Tillsammans är vi drygt 11 500 medarbetare. Våra medarbetare gör skillnad nu och i framtiden. 

SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vill du läsa mer om det kan du göra det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Vi erbjuder friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillämpar flextid. 

Om tjänsten:

Södermalms ungdomsmottagning är en välbesökt mottagning som är belägen på St Paulsgatan 19 centralt på Södermalm. 

Som barnmorska hos oss kommer ditt arbete bland annat att bestå av preventivmedelsrådgivning inklusive insättning/uttag av spiral/p-stav, STI-provtagning och behandling, smittspårning, och undersökningar. Du kommer också att ha samtal med ungdomar om livsstil, identitet, relationer och sexualitet utifrån ungdomens livssituation och behov. I tjänsten ingår det att ha såväl planerade besök, videobesök, drop-in besök som att delta i vårt utåtriktade arbete.

En annan viktig del av arbetet är att ha ett nära samarbete med kollegor och ett ansvarstagande för mottagningen som helhet.

Kvalifikationer:

Legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt och behörighet att verka inom svensk sjukvård.

Meriterande:

Tidigare erfarenhet av arbete på UM är inget krav utan vi söker dig som har ett stort engagemang för ungdomar, SRHR frågor och ser det som självklart att jobba normmedvetet och på ungdomens uppdrag. Erfarenhet och trygghet i arbetet gällande preventivmedelsrådgivning och insättning/uttag av spiraler och p-stav är meriterande.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid 100%. Arbetstid måndag-fredag. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 1a september eller enligt överenskommelse.

Om dig:

Vi söker dig som är driven och motiverad att jobba med ungdomen i fokus och på ungdomens uppdrag. Vi förutsätter att du är normmedveten och har ett stort intresse av att jobba med ungdomar och unga vuxna inom vårt uppdragsområde sexuell och reproduktiv hälsa. Du behöver gilla att jobba i ett högt tempo och trivas med att växla mellan olika arbetssätt och frågeställningar beroende på ungdomens behov.

Du behöver ha god förmåga att göra självständiga bedömningar och prioriteringar utifrån en ungdoms livssituation, men också ha förmåga att skapa samarbeten med kollegor på ett prestigelöst och flexibelt sätt. Vi söker dig som är beredd att ta ett gemensamt ansvar för vår mottagning och bidra med din kompetens och driv gällande vår målgrupp. Vi har ett högt besökstryck från ungdomar och som arbetsgrupp är vi måna om att ta emot dem med kompetens, värme och engagemang.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information:

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2815
Kontakt
  • Anna Cagnell, 08-12338308
Facklig företrädare
  • Lina Rosén, Vårdförbundet, 0812349390
  • Clara Hultqvist, SRAT , 08-12335778
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb