Danderyds sjukhus är ett regionägt bolag som driver planerad och akut vård, främst för invånarna i norra Storstockholm. Utöver akut och planerad specialistsjukvård ägnar vi oss åt forskning, utbildning och innovation. Sjukhuset befinner sig i en spännande utvecklingsfas med ny akut- och behandlingsbyggnad vilket skapar goda förutsättningar för en modern högkvalitativ sjukvård och en god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Verksamhetsområde Hjärt- och fysiologi består av två kliniker, hjärtkliniken och fysiologkliniken, totalt ca 470 medarbetare. Båda klinikerna är bland Sveriges största, sett till antal medarbetare och patienter. De senaste åren har verksamheten legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Hjärtkliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslabb samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant och har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin, lungfunktion, neurofysiologi, urodynamik samt är ackrediterade enligt Swedac. Sättet att leda och utveckla verksamheten karaktäriseras av ett processorienterat arbetssätt där vårdflödena är indelade i ett antal vårdprocesser, vilka leds av en processledare och utförs av ett multiprofessionellt vårdteam. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation, förbättringsarbete samt olika samarbetsformer inom och utanför sjukhuset.

I vår nya verksamhetschef ser vi dig som utmanas av att leda andra och driva förändringsarbetet vidare mot högt uppsatta mål. Vi kan erbjuda ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen, både för verksamhetsområdet och för sjukhuset. 

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Danderyds sjukhus erbjuder bra utvecklingsmöjligheter för olika chefspositioner genom egna ledarskapsprogram.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom kardiologi. Det är även ett krav att du är minst disputerad. Vi söker en dokumenterat framgångsrik ledare med mångårig erfaren som chef.

Vi söker dig som har ett stort mått av mod och hög integritet. Du har fokus på att åstadkomma resultat och är drivande i att uppnå dessa. Du tar ansvar i både med- och motgång och verkar för en god och trivsam arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa. Som person är du förändrings- och framtidsorienterad, du har en stark förmåga att inspirera, skapa engagemang och peka ut en tydlig framtidsinriktning.

Vi söker dig som är prestigelös och tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap, du har lätt att samarbeta med övriga chefskollegor och ser det som naturligt att samverka med övriga intressenter och fackliga företrädare. Du är konkret och tydlig och har lätt för att fatta beslut i komplexa situationer. Det är en självklarhet att du är lojal med organisationen och de beslut som fattas.

 

Ansvarsområden

Som verksamhetschef har du fullt verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Nuvarande verksamhetschef har i dagsläget cirka 30 direktrapporterande medarbetare, bestående av biträdande verksamhetschef, klinikchef för fysiologkliniken, läkarchefer, medicinsk ledningsansvariga läkare, processledare, vårdenhetschefer samt administrativ chef. 

Du kommer till en mogen verksamhet som har ett processorienterat arbetssätt och stabilt chefsled, ditt uppdrag blir att förädla denna verksamhet snarare än att förändra den. I samverkan med övriga chefer och stödfunktioner blir det ditt uppdrag att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån sjukhusets vision och mål.

Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till sjukhusets verkställande direktör. Du kommer att arbeta nära VD och dina chefskollegor i en dynamisk sjukhusledning med högt i tak, helhetstänk och ett målinriktat fokus. Som verksamhetschef har du fullt verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Nuvarande verksamhetschef har i dagsläget cirka 30 direktrapporterande medarbetare, bestående av biträdande verksamhetschef, klinikchef för fysiologkliniken, läkarchefer, medicinsk ledningsansvariga läkare, processledare, vårdenhetschefer samt administrativ chef. 

Du kommer till en mogen verksamhet som har ett processorienterat arbetssätt och stabilt chefsled, ditt uppdrag blir att förädla denna verksamhet snarare än att förändra den. I samverkan med övriga chefer och stödfunktioner blir det ditt uppdrag att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån sjukhusets vision och mål.

Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till sjukhusets verkställande direktör. Du kommer att arbeta nära VD och dina chefskollegor i en dynamisk sjukhusledning med högt i tak, helhetstänk och ett målinriktat fokus. 

 

Ansökan

Senaste ansökningsdag: 24-05-26. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av Danderyds sjukhus. För mer information om tjänsten eller för ett förutsättningslöst samtal, kontakta gärna: Pernilla Håkansson Rekryteringskonsult Randstad Care, 070–1606446 alt. pernilla.hakansson@randstad.se.

Ansök till tjänsten via länken nedan:

Lediga jobb som Verksamhetschef till VO Hjärt- och fysiologi i Danderyd, Stockholms län | Randstad

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2797
Kontakt
  • Pernilla Håkansson Rekryteringskonsult Randstad, 070–1606446
Facklig företrädare
  • Lokala företrädare för respektive fackförbund, 08-12355000
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb