Vi söker dig som vill utveckla ditt ledarskap och som brinner för att vara en nyckelspelare i leveransen av en trygg och säker kollektivtrafik i världsklass!

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Du är en av tre chefer inom sektionen som rapporterar till sektionschefen för Trafiksäkerhet och Trygghet. Du leder ca 15 medarbetare som arbetar med:

 • Affärsförvaltning och utveckling av nio trygghetsavtal (ordningsvakter, trygghetsvärdar, egendomsväktare samt biljettkontrollavtal)
 • Uppföljning och utveckling av trafiksäkerhet inom våra trafikavtal
 • Förvaltning och utveckling av trygghetskameror och annan trygghetsskapande teknik i nära samarbete med IT
 • Process för att motverka skadegörelse i kollektivtrafiken

I rollen som affärsområdeschef får du bland annat jobba med att:

 • Leda och följa upp resultat med mål att skapa motiverade medarbetare, både på grupp- och individnivå
 • Leda arbetet med att säkerställa en effektiv och affärsmässig avtalsuppföljning samt en god affärsrelation med avtalsparter och övriga intressenter inom verksamhetsområdet.
 • Utarbeta tydliga roller, ansvar och processer för gruppens arbetssätt och stötta medarbetarna i deras självledarskap.
 • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning och bidra till sektionens verksamhetsplan samt analyser och rapportering av resultat.
 • Bidra till sektionsövergripande utveckling, både på en strategisk och taktisk nivå.
 • Delta i arbetet med verksamhetsutvecklingen inom Trafikavdelningen och sektionen för att säkerställa gränsdragningar och utveckling av arbetsflöden/processer och till dessa hörande roller och ansvar.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

För att trivas i rollen som affärsområdeschef är du lyhörd, tydlig och trygg i ditt ledarskap. Du har god kommunikativ förmåga och du skapar goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter. Du trivs i en föränderlig vardag och i en roll där du får jobba både med detaljerna och helheten.

Krav:

 • Minst två års erfarenhet av avtalsförvaltning
 • Minst två års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar.
 • Erfarenhet inom säkerhets- och/eller trygghetsområdet
 • Erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete
 • God kunskap i svenska i både tal och skrift 

Det är meriterande om du har:

 • Verksamhetsutveckling i nära samarbete med IT (digitalisering)
 • Utbildning med inriktning mot säkerhet och/eller trygghet

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Åsa Forsgren, tfn 08-123 335 61. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 15 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Nyckelord: Säkerhet, trygghet, trafiksäkerhet, avtalsförvaltning, kollektivtrafik 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2732
Kontakt
 • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb