Karolinska Universitetssjukhuset, Kvinnohälsa och hälsoprofessioner, Gynekologi o Reproduktionsmedicin

Bli en del av vårt team inom reproduktionsendokrinologi på Karolinska universitetssjukhuset. Upplev en stimulerande arbetsmiljö med fokus på klinisk kunskapsutveckling och forskning för att förbättra fertilitet och hälsa hos våra patienter. Sök tjänsten nedan!

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att bli del av vårt team inom reproduktionsendokrinologi på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och Solna.

Du får möjlighet att arbeta i en stimulerande och starkt utvecklande miljö med goda möjligheter till en spännande klinisk kunskapsutveckling i en attraktiv arbetsmiljö.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Vid mottagningen i Huddinge utförs reproduktionsmedicinska behandlingar och vi har uppdraget att bedriva nationell högspecialiserad vård av patienter med behov av Preimplantatorisk Genetisk Testning (PGT). Arbetet i Huddinge innebär framför allt att planera och genomföra IVF-behandlingar och fertilitetsrelaterade operationer såsom äggplock och embryotransfer men du kommer även delta i donationsbehandlingar, PGT-behandlingar och fertilitetsbevarande åtgärder.

Vi arbetar tillsammans i team med läkare, barnmorskor, undersköterskor, kuratorer och medicinska sekreterare för att åstadkomma så goda resultat som möjligt hos våra patienter.

Vid gynendokrinologisk mottagning i Solna bedrivs högspecialiserad vård av patientgrupper med avvikande könsutveckling, Disorders of sex development (DSD), kromosomrubbningar såsom Turners syndrom, sviktande äggstocksfunktion, missbildningar och hormonproducerande tumörer. Vi behandlar även kvinnor med hormonella och metabola komplikationer till olika cancersjukdomar.

I Solna kommer du framför allt arbeta med utredning och behandling av olika gynendokrinologiska tillstånd. Vid enheten bedrivs forskning om störd reproduktion vid ätstörningar, elitidrott, polycystiskt ovariesyndrom samt DSD. Målet är att förbättra fertiliteten hos dessa patientgrupper samt att förebygga metabola komplikationer som benskörhet. 

Du kommer också vara aktiv i undervisning av läkarstudenter och ST-läkare och bidra till internutbildning av kollegor från andra yrkeskategorier.

Tjänsten är framför allt placerad vid Huddinge, men en individuell utformning av tjänsten kan vara aktuell.

Vi söker
För oss är det viktigt att du är noggrann och kvalitetsmedveten och att du vill vara med att utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du;
- anpassar dig till ändrade omständigheter, ändrar synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar
- arbetar målinriktat, fokuserar på resultat och anpassar dig vid förändrade mål 
- gör korrekta prioriteringar, fattar snabba beslut med begränsad information och visar omdöme under tidspress
- har mod att agera efter din egen övertygelse
- planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt och inom uppsatta tidsramar

I denna rekrytering tillämpar vi fortlöpande urval under publiceringstiden.

Kvalifikationer
Krav:
- svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Gynekologi och obstetrik
- att kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:
- genomförd subspecialistutbildning inom reproduktionsmedicin
- tidigare erfarenhet av arbete inom reproduktionsmedicin

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2711
Kontakt
  • Carin Lindén, 0704-223616
Facklig företrädare
  • Vangelis Patavoukas, Läkarföreningen, evangelos.patavoukas@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb