Psykiatri, Stockholms Centrum för Ätstörningar (SCÄ), Heldygnsvård vuxna

Vi utökar vårt team på Heldygnsvård vuxna och söker därför ytterligare en undersköterska med erfarenhet av psykiatriskt arbete.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag cirka 180 anställda och kommer expandera mycket under 2024. Heldygnsvårdsavdelningarna kommer under 2024-2025 att flytta till Gamla Karolinska i Solna medan öppenvården finns kvar på Södermalm i Stockholm. 

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för patienter med svårbehandlad ätstörning, som startade 1 december 2023. SCÄ´s  heldygnsvårdsavdelningar kan ta emot NHV-patienter.

Läs gärna mer om NHV här

Heldygnsvård vuxna är en enhet med 12 vårdplatser. Behandlingstiden är ca 12 veckor.
Hos oss arbetar sjuksköterskor, kurator, fysioterapeut, läkare, dietist och psykolog. 
KBT-E har en mycket central roll i behandlingen. 

Vill du arbeta med och lära dig mer om patienter med ätstörningar? 
Vi erbjuder dig som utbildad undersköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har patienten i centrum. 

I din roll som behandlare ansvarar du tillsammans med en kollega för egna patienter vilket ger dig stora möjligheter att utvecklas i din profession genom regelbunden handledning och fortbildning. 

Arbetsuppgifter: 
Som undersköterska hos oss har du arbetsuppgifter som innefattar både psykiatrisk och somatisk vård.  Den psykiatriska vården har fokus på patientsamtal, där KBT-E har en central roll. Du hjälper patienter med ångesthantering och finns där som måltidsstöd. Du utför även somatiska undersökningar som bland annat blodprovstagning och EKG.

Utbildning & lärotillfällen:
För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi bland annat lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman. 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid 37 tim/vecka, eller enligt överenskommelse.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor. 

Kvalifikationer:
Du är utbildad undersköterska med intyg från Socialstyrelsen om skyddad yrkestitel. Du har erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete och/eller behandling av patienter med ätstörningar. Om du har tidigare praktiska erfarenheter av somatiska undersökningar är det meriterande, likaså kunskaper i journalsystemet TakeCare.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av patienter med ätstörningar. Du har ett genuint intresse för människor. Du använder samtalet som verktyg i patientarbetet och lägger fokus på patientcentrerad vård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi ser gärna att du är en person som visar engagemang och initiativ i ditt arbete. Du är prestigelös, lojal och har god social förmåga. Du värnar om arbetsmiljön för teamet och vill skapa en trivsam miljö för alla. Då vårdavdelningen är under kommande flytt till lokaler på GKS så finns ett behov av flexibilitet och en vilja att delta i skapandeprocessen av vårdavdelningen.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2544
Kontakt
  • Camilla Lindberg, bitr enhetschef, 070-2066086
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal , 010-4429009
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb