Folktandvården Stockholm

Vi på Folktandvården Stockholm arbetar, forskar och tänker på regionens munhälsa. Hos oss får du möjlighet att ta stora steg i din personliga utveckling. När du utvecklas till det bättre så gör även stockholmarnas folkhälsa det. Vi kallar det tandvård med ett gott syfte.

Vi söker en glad och serviceinriktad tandsköterska till oss inom Bettfysiologi, Eastmaninstitutet.

Eastmaninstitutet är Folktandvården Stockholms centrum för specialiserad tandvård. Vi är cirka 240 anställda inom samtliga odontologiska specialiteter. Utöver klinisk verksamhet bedrivs också forskning och utbildning.

Ditt uppdrag
Som tandsköterska hos oss arbetar du med såväl vuxna, ungdomar som barn med stort vårdbehov då de ofta har svåra besvär. Inom dina ansvarsområden ingår bland annat: patientbokning, remisshantering, telefonkontakter, visst delegerat patientarbete och assistans. I ditt dagliga arbete är det av avgörande vikt att du motiveras av att lägga stort fokus på kundbemötandet. Vidare i ditt uppdrag delar du med dig av dina erfarenheter för att både motivera och inspirera dina kollegor. Hos oss får du chansen att utvecklas och arbeta i en spännande och kreativ miljö tillsammans med erfarna, kompetenta och glada kollegor. 

Eastmaninstitutets Bettfysiologiska avdelning består för närvarande av åtta övertandläkare, två ST-tandläkare, en nischtandläkare och nio tandsköterskor. Kliniken är en remissinstans som tar emot cirka 2500 remisser på både barn och vuxna per år.  Vi utreder och behandlar patienter med smärta och funktionella störningar i käkarna, bettfel samt med huvudvärk.

Vad du behöver för att lyckas
Vi söker dig som är tandsköterskeutbildad och gärna med erfarenhet från yrket. Dessutom får du gärna ha visat intresse för bettfysiologi. Du är en person som motiveras av att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Därutöver motiveras du av att utveckla dina färdigheter och din kompetens ytterligare. För dig är tandvård av god kvalitet en självklarhet, liksom ett professionellt bemötande till både kunder och kollegor. Du håller en hög servicenivå och har en mycket god kommunikativ förmåga i det svenska språket i både tal och skrift.

Vidare som person är du positiv även i utmanande situationer samtidigt som du etablerar förtroende och når inflytande hos våra patienter. Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem och drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Därutöver lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som tandsköterska hos oss på Folktandvården Stockholm finns det möjlighet till:

 • Att få handleda tandsköterskeelever mot ett extra arvode
 • Karriärutveckling inom exempelvis uppdrag såsom nischtandsköterska, profylaxtandsköterska, BVC-informatör, flourtant och arbetsledare
 • Helgtjänstgöring med extra helgtillägg

Folktandvården Stockholm erbjuder dig även olika förmåner såsom:

 • Friskvårdsbidrag på 5 000 kr
 • Tjänstepension
 • Löneväxling till pension
 • Extra semesterdagar till dig över 40 år
 • Tillägg vid föräldraledighet
 • Möjlighet till del av incitamentsmodell
 • Frisktandvård
 • Subventionerad läkarvård

Anställning
Välkommen med din ansökan senast den 28 april-2024. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan förekomma och tillträde sker enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi kommer att ta referenser från din klinikchef om du varit/är anställd hos oss.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta klinikchef, Britt Hedenberg-Magnusson, 08-123 165 65 eller arbetsledare, Christina Selander, 08–123 165 05

Som medarbetare hos Folktandvården Stockholm är du en av våra viktigaste resurser. Vi strävar efter en kultur som bygger på ett tillitsbaserat ledarskap och ett starkt medarbetarskap. Hos oss ska du våga att tycka annorlunda och ha goda möjligheter till vidareutveckling och du ska framförallt må bra! Tillsammans hjälps vi åt för att skapa en arbetsplats där vi trivs och vill arbeta länge.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2491
Facklig företrädare
 • Soheila Mellat, 08-12316696
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb