Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatrisk avdelning 20 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Om oss

Vi startade under hösten 2023 upp en helt ny avdelning för allmänpsykiatrisk vård på Nacka sjukhus. Avdelningen har 16 vårdplatser och erbjuder behandling och omvårdnad för patienter mellan 18-65 år som huvudsakligen lider av depressioner, ångest, personlighetssyndrom, självmordsproblematik, ätstörningar och krisreaktioner.

Då avdelningen är nyöppnad har vi haft den stora fördelen och möjligheten att från start tillsammans utarbeta vårt arbetssätt och skapa en avdelning där vi tillsammans jobbar för en trygg och givande arbetsmiljö. Vidare har vi haft chansen att rekrytera medarbetare som har förståelse för vikten av ett gott och respektfullt bemötande, så att vi tillsammans kan sträva efter en högkvalitativ vård för våra patienter. 

Evidensbaserad vård

Vi är måna om att arbeta med beprövade och evidensbaserade metoder, och arbetar bland annat med:

  • ”Ett samtal om dagen”, vilket är en metod som arbetats fram inom Centrum för Psykiatriforskning efter önskemål som uppkommit under patientforum.
  • Bergenmodellen, en övergripande modell för våldsprevention. Utbildning i modellen är obligatorisk för alla våra medarbetare, och baseras på de grundläggande värderingar och det bemötande som skall finnas inom den psykiatriska vården.
  • Safewards-modellen, som fokuserar på social gemenskap, stöd vid svåra situationer samt språkets inverkan på tanke, känsla, och handling.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta i team tillsammans med undersköterskor, läkare och paramedicinsk personal. Tillsammans med undersköterskorna är det du som är närmast patienten. Du kommer att leda omvårdnadsarbetet, vilket innebär att bedöma omvårdnadsbehov, planera och utföra – primärt psykiatriska – men även somatiska omvårdnadsåtgärder. Arbetet varierande, men en vanlig dag innehåller som gott som alltid stödsamtal, läkemedelshantering, kontakt och samordning med vårdgrannar och närstående med mera. Vi använder oss av Take Care som journalföringssystem.

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling är viktigt för oss. För dig som sjuksköterska kan vi erbjuda specialistutbildning i psykiatrisk vård inom ramen för din heltidsanställning. Som specialistsjuksköterska finns möjligheten att utnyttja din spetskompetens genom att inneha en funktionsroll inom olika ansvarsområden. För dig utan specialistutbildning finns möjlighet att bredda din kompetens t.ex. genom kurser via Centrum för Psykiatriforskning.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller specialistutbildning i psykiatri ses som meriterande, men är inget krav. Vi välkomnar såväl dig som är erfaren, som dig som är nyutexaminerad. Det viktigaste är att du som sjuksköterska hos oss har ett genuint intresse för och är nyfiken på den psykiatriska omvårdnaden.

Vidare är du tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett rättvist sätt, samt ser förbättringsarbete som en självklar del av din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Vad vi erbjuda dig

  • En tillsvidareanställning på heltid (38:15 tim/vecka), med tjänstgöring dag, kväll och 2 av 5 helger
  • Individuellt anpassad introduktion

Flextid, friskvårdstimma samt friskvårdsbidrag om 5000 kr/år

  • Kvarstannandebonus = efter ett års anställning tillkommer årligen en timbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning
  • Funktionsroll för specialistsjuksköterskor med lönetillägg om 2500 kr/månad

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2471
Kontakt
  • Enhetschef, Emma Hannerstam, 08-12341629
  • Biträdande Enhetschef, Rebecka Somogyi Iresjö , 08-12341619
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-14
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb