SLSO, Psykiatri, Psykiatri Nordväst, Öppenvårdssektionen, Borderlineenheten

Beskrivning

Psykiatri Nordväst är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Kliniken ska tillhandahålla psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen- och slutenvård till alla personer 18 år och äldre folkbokförda i Stockholms län.

Vill du vara en del av en verksamhet som gör skillnad för patienter med Emotionellt instabilt personlighetssyndrom (EIPS)? Vill du arbeta på en trivsam och väletablerad mottagning som har ett stort fokus på utveckling, kunskap, evidens och kvalitet? Vill du arbeta på en klinik som står inför spännande uppdrag att utveckla vården för patienter med svårt självskadebeteende? Då tycker vi att du bör söka den här tjänsten.

Borderlineenheten arbetar med utredning och behandling av patienter med EIPS. Vi följer Region Stockholms struktur för vårdprocessorienterad vård och erbjuder olika typer av vård beroende på symtombild och funktionsnivå. Vi arbetar främst med Dialektisk beteendeterapi (DBT) för de patienter som behöver det. Vi erbjuder även DBT färdighetsträning som ensam insats alternativt Emotion Regulation Group therapy (ERGT) samt Familjeband och Patient- och närståendeutbildning (PNU). Då samsjukligheten med posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) är hög arbetar vi även med traumabehandling (prolonged exposure) inom ramen för DBT.

Arbetsuppgifter

Som behandlare på Borderlineenheten kommer du att ingå i vårt DBT-team. Du kommer både att utreda och behandla EIPS och komorbida tillstånd. Du kommer att träffa patienter individuellt och i grupp. Du kommer även att ha kontakt med närstående. Vi har konsultationsteam en gång i veckan och har extern handledning en gång per månad.

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog med tydlig KBT-profil och har erfarenhet av arbete med patientgruppen. DBT-utbildning är ett krav.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är en trygg och stabil person med självinsikt och ett gott omdöme som vågar bjuda på dig själv. Du har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i team. Vi tror vidare att du har ett intresse för förändrings- och utvecklingsarbete i någon form och att du gärna vill bidra med nya kreativa idéer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning (100%). Tjänsten avser arbete på Borderlineenheten

Övrig information:
Tillträde: enligt överenskommelse.
Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Mottagningen är belägen i gamla anrika psykiatribyggnader vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2354
Kontakt
  • Madeleine Magnusson, 070-4844892
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet Liisa Holtay, 08-12335634
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb