Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Hjärta Kärl och Neuro

Vill du vara en del av Hjärt-Kärlcentrum där utvecklingen går snabbt framåt och tillsammans med oss fortsätta vår utvecklingsresa mot framtidens vård? Nu söker vi på kardiologen en till omvårdnadschef till vår högspecialiserade verksamhet i Solna. Välkommen till oss!

Du erbjuds

Som chef och ledare på Karolinska erbjuds du mycket för att utveckla dig själv och din roll. Under hela ditt första år erbjuds du vår chefsintroduktion i syfte att skapa förutsättningar för att du som ny chef ska känna dig trygg, trivas och snabbt komma in, förstå och kunna leverera i din chef- och ledarroll. Introduktionen erbjuds oavsett om du är helt ny som chef eller har varit chef i andra organisationer.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som chef på Karolinska: Jobba som chef på Karolinska

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Den Kardiologiska vårdavdelningen tar emot patienter med akuta koronara syndrom såsom hjärtinfarkt, instabil angina samt allvarliga arytmier, men även akut hjärtsvikt. På avdelningen samarbetar flödena Bradyarytmi, Hjärtklaffssjukdom, Takyarytmi, Hjärtsvikt, Kranskärlssjukdom och Medfödda hjärtfel. Medarbetargruppen består av både sjuksköterskor och undersköterskor. I teamen kring patienten arbetar även andra professioner såsom läkare och fysioterapeuter i nära samarbete.

HIA (Hjärtintensiven) har nyligen flyttat ut från den Kardiologiska vårdavdelningen till nya lokaler vilket ger vår verksamhet utrymme att växa och i maj öppna fler vårdplatser.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med en omvårdnadschefskollega där ni tar gemensamt ansvar för de uppgifter som ingår i en chefsposition, så som kvalitets-, personal- och ekonomifrågor. Ni kommer tillsammans coacha och skapa förutsättningar för att utveckla medarbetarna och hantera vardagliga arbetssituationer. Ni utmanar varandra på sätt som innebär att ni själva lär och utvecklas. Arbetsgruppen har hög kompetens och trivs bra ihop. Du och din kollega kommer även ha ett mycket tätt samarbete med omvårdnadschefen för HIA.

Chefsledarskap hos oss består av prestigelöshet, ömsesidigt förtroende och gemensamma värderingar – Karolinskas värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Du kommer du ingå i ledningsgruppen för omvårdnad Hjärta och Kärl där du samarbetar med övriga omvårdnadschefer. Bra samarbete och arbetsklimat är viktigt för oss och vi samverkan över gränsen där förståelsen för helheten är viktigt. Ni rapporterar till samma överordnade nivå inom organisationen.

I din roll som omvårdnadschef förväntas du vara kliniskt verksam och leda enhetens dagliga arbete samt coacha medarbetare i det patientnära arbetet. Ett utmärkt sätt att driva verksamhetsnära ledarskap och dessutom behåller du din kliniska kompetens som sjuksköterska. Vi har inom verksamhetsområdet stort omvårdnadsfokus och vill förstärka våra chefers omvårdnadskompetens och möjlighet till utveckling.

Vi söker dig som

 • leder och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du tror på medarbetares kompetens och skapar engagemang och delaktighet.
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

 • är nyfiken på och intresserad av nya vårdformer. Du kommer med idéer och nya angreppssätt och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vill leda i ett nära samarbete och vill verka och nå mål genom team. 

”Kardiologin inom Karolinska är en av de största i landet och oerhört spännande! Jag söker dig som vill vara med och bygga en lärande organisation där alla bidrar till utveckling och en kultur där alla är ledare, som samverkar för helheten!"

Bästa hälsningar Josefine, verksamhetschef omvårdnadsområde Hjärta och Kärl

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Flerårig klinisk erfarenhet

Meriterande:

 • Magisterexamen och eller ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av lednings- och förbättringsarbete
 • Erfarenhet av roll med personalansvar

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2202
Kontakt
 • Josefine Kaunisto, verksamhetschef, 073-6994945
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb