Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Akut och Reparativ Medicin, Solna

Vill du utvecklas i din profession och arbeta med avancerad akutsjukvård? Intermediärvårdsavdelning (IMA) har ett utökat uppdrag och vi öppnar upp fler vårdplatser på avdelningen och söker undersköterska med erfarenhet av att arbeta inom akutsjukvård och/eller slutenvård. Kom och arbeta med oss på en stimulerande och spännande arbetsplats med trygga och kompetenta kollegor.

Du erbjuds

 • Komplex och stimulerande arbetsplats med trygga och kompetenta kollegor
 • Tvärprofessionellt teambaserat arbete
 • Individuellt anpassad introduktion
 • Möjlighet till utveckling i form av interna utbildningar och kompetensutveckling
 • Möjlighet att ingå i utvecklingsprojekt
 • Regelbunden reflektion och kollegial stöttning

När du kommer till oss kommer du till en avdelning där undersköterskor och sjuksköterskor med erfarenhet och kunskap från olika delar av akutsjukvården sluter upp tillsammans med övriga professioner för att ge den bästa vården till våra patienter. Vi delar såväl ansvar som kunskap med varandra och är måna om ett gott arbetsklimat.

Här kan du läsa mer om oss och om arbetet på IMA i Solna.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Inom intermediärvården, IMA, vårdas patienter med svikt i ett eller flera organ, som har behov av högre vårdnivå och övervakning men som inte fullt ut kräver intensivvård. Som undersköterska på IMA har du en viktig roll i den personcentrerade vården och du arbetar i team tillsammans med sjuksköterska, läkare, fysio- och arbetsteraput. Vi arbetar med basal och avancerad omvårdnad med patientens bästa i fokus!

Hos oss vårdas patienter med både medicinska och kirurgiska behov. Du kommer således få utnyttja hela ditt register för att möta patienten och ge god omvårdnad utifrån komplexa behov. Arbetet på IMA är omväxlande och innebär stundtals högt tempo, omedelbara åtgärder, snabba beslut och tät uppföljning.

Vi arbetar för att säkerställa patientens behov av basal omvårdnad såsom hygien, hud, mobilisering, mat och sömn. Vi ger också avancerad omvårdnad såsom exempelvis; tracheostomivård, munvård till patient med Non-Invasiv-Ventilation (NIV), sekretmobilisering med PEP eller Hostmaskin, Vätske- och urinmätning, övervakning och bedömning av deliriösa tillstånd, inspektion av hud samt trycksårsförebyggande åtgärder hos imobiliserade patienter.

Vi arbetar också till stor del bedside för att lindra oro och för att möta patientens behov av övervakning och omvårdnad.

Vi söker dig som

 • har ett genuint intresse för omvårdnad och ser patienten som en självklar deltagare i teamet. Vi ser att du är ansvarstagande och har ett stort intresse av och en vilja att utveckla dig inom avancerad akutsjukvård och intermediärvård.
 • har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.
 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid denna rekrytering.

Kvalifikationer

Krav:

 • Bevis om skyddad yrkestitel för undersköterskor
 • Erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård och/eller slutenvård i minst 2 år
 • Goda kunskaper inom olika kontroller såsom puls, blodtryck, provtagning samt omhändertagande av svårt sjuka patienter

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet inom intermediärvård och/eller intensivvård
 • Specialistutbildning inom för verksamheten relevant område

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen. Saknas bevis för skyddad yrkestitel skall betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning skickas med i din ansökan. Här finner du mer information gällande riktlinjer kring beslutet av skyddad yrkestitel för undersköterskor: Undersköterskor får skyddad yrkestitel - Region Stockholm.

Välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2197
Kontakt
 • Emil Andersson, 08-12371607
Facklig företrädare
 • Sewana Grigorian, Kommunal, 08-12372263
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb