Förvaltning för utbyggd tunnelbana, Väst

Nu ritar vi om Stockholms tunnelbanekarta – vill du vara med? Vi ska bygga en ny fristående tunnelbanelinje mellan Fridhemsplan och Älvsjö som binder ihop Stockholm och som trafikeras av självkörande fordon. Det gör att 48.500 nya bostäder med hållbara kommunikationer kan byggas. Linjen ger nya resmöjligheter med smidiga bytespunkter till annan kollektivtrafik samtidigt som T-Centralen och röd linje avlastas och sårbarheten minskar. Nu söker vi en projektchef för BEST, Fordon och Depå som vill vara med och bygga ut tunnelbanan till Älvsjö.

Om oss

Utbyggnaden av tunnelbana från Fridhemsplan till Älvsjö innebär en byggande av dubbelspårig tunnelbana med sex nya stationer samt depå och upphandling av fordon. Hela sträckan går i bergtunnlar och ansvaret för utbyggnaden ligger hos avdelning väst som i dag har knappt 30 medarbetare. I dagsläget är projektet i planeringsfas, med framtagande av systemhandlingar och upphandlingsstrategi för BEST och Fordon. Under kommande år genomför vi upphandlingen av Fordon med tillhörande tekniska system. Planeringen av en ny tunnelbanelinje till Älvsjö har pågått sedan 2020 och beräknas ta ytterligare ett par år. När alla tillstånd är klara och spaden sätts i marken är byggtiden inklusive fordonsleveranser och provdrift cirka nio år.

Vad ska du göra?

Som projektchef företräder du nya tunnelbanan och du rapportera till avdelningschef väst och du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du får inledningsvis ett självständigt ansvar för att driva arbete med planering, upphandling samt installation av trafiksystemet inklusive Fordon och depå för gul linje som omfattar en investeringsvolym på 3-4 Mdr,

Som projektchef ansvarar du för såväl ekonomi, tid som innehåll för ditt område samt risk- och möjlighetshantering. Du har personalansvar och leder både egen personal och konsulter. Du får ett kommunikativt ansvar i ditt projekt och i externa sammanhang. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och du är med och utvecklar projektet som för närvarande är i en mycket kreativ fas där vi definierar vad och hur vi ska bygga samt upphandla. Ansvar och arbetsuppgifter kommer att variera med tiden och under 2024 kommer fokus att vara på depålokalisering och utformning samt kravställning på trafiksystemet. Arbetsuppgifterna inkluderar även att ta påbörja framtagning av förfrågningsunderlag för att under kommande år genomföra upphandlingar i samarbete med förvaltningens upphandlingsorganisation. Att leda dina medarbetare mot gemensamma mål och kontinuerligt följa upp insatser och åtgärder är en viktig del i ditt arbete.

Vem är du?

Som person är du självgående, strukturerad och planerar det egna arbetet, du har även lätt för att samarbeta med andra. Du har en problemlösande analysförmåga och du arbetar mål- och resultatorienterat. En framgångsfaktor för arbetet som projektchef hos oss är din fallenhet för ett kommunikativt ledarskap och din förmåga att se helheten i en komplex vardag.  Vidare värdesätter du olikheter och har förmågan att se hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans och har förmåga att hantera en komplex helhet.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande kvalifikation förvärvad från andra utbildningar eller genom gedigen arbetslivserfarenhet. Du har gedigen/mångårig arbetslivserfarenhet av att leda tekniskt komplexa projekt med strikta tillståndsprocesser, gärna från en ledande roll inom tunnelbaneprojekt, -organisation eller -operatör. Du behärskar svenska och engelska språket i tal och skrift. Självklart har du mycket god datorvana.

Har du erfarenhet från offentlig upphandling av stora komplexa projekt samt arbete från en beställarorganisation så ser vi det som en fördel.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder spännande och utvecklande arbetsuppgifter i ett unikt projekt och en arbetsmiljö med många kunniga och ambitiösa kollegor. Hos oss jobbar många olika yrkesgrupper, men gemensamt för oss alla är att vi är intresserade av samhällsbyggande och att vi trivs i en miljö med mycket driv och hög kompetens. Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss även som småbarnsförälder.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård.

Vi sitter på Solnavägen 1 i Stockholm och hit kan du enkelt ta dig med buss, tunnelbana eller pendeltåg. 

Information och ansökan

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgaskap.  Säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. När du ansöker kommer du även att få besvara ett antal frågor.

Ansökan

Har du frågor är du välkommen att kontakta Johan Brantmark som är avdelningschef.  (johan.brantmark@regionstockholm.se, tel: 073-231 50 44) 

May Molin, Sr. Rekryteringskonsult QRIOS Engineering (may.molin@qrios.se, tel: 072-072 70 81)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2137
Kontakt
  • Johan Brantmark, 073-2315044
  • May Molin, 0720727081
Facklig företrädare
  • Vision: Gino Spagnolatti , gino.spagnolatti@regionstockholm.se
  • SACO: Camilla Nyberg , camilla.nyberg@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb