Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset välkomnar entusiastiska och passionerade nyexaminerade såväl som erfarna sjuksköterskor till vår vårdavdelning Reuma Hud Njurmedicin inom OO Inflammation. Här erbjuds du inte bara möjligheten att delta i högspecialiserad vård, utan också en inspirerande miljö där du kan utvecklas både professionellt och personligt.

Du erbjuds

 • en skräddarsydd introduktion utifrån vårt introduktionsprogram som vunnit pris för bästa introduktion 2023 och 2024 av nyanställda inom Karolinska
 • kunskaper du inte kan få någon annanstans, framför allt inom dermatologi och reumatologi
 • aktivt deltagande i olika utvecklingsprojekt då vi alltid strävar efter att förbättra kvaliteten för både patienter och medarbetare
 • klinisk och akademisk vidareutveckling för all vårdpersonal, bland annat genom regionens kompetensstege. Eftersom vi är en stor organisation kan vi även erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom medarbetarnas specialkompetenser och yrkesroller
 • kontinuerlig och personlig kompetensutveckling och vidareutbildning med tydliga karriärvägar
 • du kommer att få möjlighet att arbeta tvärprofessionellt och delta i utvecklingsprojekt för att förbättra kvaliteten för både patienter och medarbetare. Här kan du läsa mer. 

Som anställd hos oss får du dessutom ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder. 

Om tjänsten

På vår avdelning Reuma, Hud & Njurmedicin bedriver vi högspecialiserad vård inom njurmedicin, reumatologi och dermatologi. Just nu söker vi engagerade sjuksköterskor för att arbeta i en stimulerande miljö där du kan bidra till högspecialiserad vård och utvecklas både professionellt och personligt.

Vi har idag en stabil personalgrupp med låg omsättning där du får kollegor som arbetat mellan 1 år till över 20 år inom våra specialiteter. Att komma in i en stabil personalgrupp ger dig som ny på avdelningen möjlighet att utvecklas i din takt. 

Slutenvården Reuma Hud Njurmedicin är ensamutövare för inneliggande vård för reumatologi- och dermatologipatienter. Även för njurpatienter bedriver vi ett högspecialiserat uppdrag inom regionen. Vi erbjuder en variationsrik arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Modernt utrustade faciliteter är anpassade för att ge bästa möjliga vård med patienten i centrum. Arbetsuppgifterna innefattar arbete dagtid, kvällstid och helger.

På avdelningen behandlar vi patienter med reumatiska sjukdomar, komplicerade sår, och andra svårbehandlade dermatologiska tillstånd samt akuta och nyupptäckta tillstånd inom njurmedicin. 

Vi söker dig som

 • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt men även har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • vi värdesätter erfarenheter får andra yrken och branscher då vi är övertygade om att det berikar och fördjupar dig i din roll som sjuksköterska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid denna rekrytering.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Arbetslivserfarenhet från annat yrke/bransch

Om rekryteringsprocessen 

Urval och intervjuer sker fortlöpande, så vänta inte med din ansökan! Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsen sista ansökningsdag. För att vara komplett ska din ansökan innehålla CV, personligt brev och eventuella bilagor såsom yrkeslegitimation.

Vi ser fram emot din ansökan och välkomnar dig till vårt team på Karolinska Universitetssjukhuset!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad heltid/deltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1993
Kontakt
 • Carina Sandqvist Olander, Omvårdnadschef Solna, 073-6251913
 • Victoria Davidsson, 0812380000
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb