Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Stockholm vuxna

Om oss:

Habiliteringscenter Stockholm vuxna är en specialistmottagning i öppenvården som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autism, intellektuell funktionsnedsättning och/eller rörelsenedsättning. Vi arbetar i tvärprofessionella team med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut.

Vi är ett härligt och engagerat gäng som besitter mycket kunskap och har högt i tak. Vårt arbete präglas av arbetslust och stort engagemang till våra patienter. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv.

Om tjänsten:

Som kurator i vårt Rn/If-team (rörelsenedsättning/intellektuell funktionsnedsättning) arbetar du med rådgivning kring samhällets stöd samt att ge samtalsstöd till patienten och anhöriga kring konsekvenserna av funktionsnedsättningen. Många av våra patienter har komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med vårdgrannar, kommunala verksamheter och andra myndigheter. Insatser sker i samarbete med övriga professioner i teamet, med kollegialt stöd samt med tillgång till extern handledning. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer höga krav på flexibilitet.

Om dig:

Vi söker dig som har socionomexamen, gärna med erfarenhet av habilitering eller neurologi och personer inom målgruppen intellektuell funktionsnedsättning och/ eller rörelsenedsättning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha jobbat i en kuratorsroll tidigare.

Du har ett stort intresse för människor med funktionsnedsättning. Du engageras av att utforska och försöka förstå patienter som sällan fungerar enligt normer, som kräver stora anpassningar i arbetssätt och perspektivtagande och som kräver att man skapar individuella och kreativa lösningar på problem. Du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Hos oss behöver du kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier på din enhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hos oss erbjuds du:

- En god introduktion i ditt arbete - En fin gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete - Kollegial och extern handledning - Kompetensutveckling via vår interna personalutbildning - Fri hälso- och sjukvård - Friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid - Flexibel arbetstid

Anställningsform:

Heltid. Vikariat i 11 månader. Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta: 

Enhetschef, Cathrine Wennerstad 08-123 352 21

Fackliga företrädare:

Gunilla Wurtzel, SSR 08-12340487

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook.

Övrig information:

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1958
Kontakt
  • Cathrine Wennerstad, 08-12335221
Facklig företrädare
  • Janne Virtanen, Akavia, 08-12347529
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-03-21
Sista ansökningsdag 2024-04-04

Tillbaka till lediga jobb