Paramed Danderyd sjukhus

Psykiatri Nordväst är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Kliniken tillhandahåller psykiatrisk specialistsjukvård i öppen- och heldygnsvård till alla personer 18 år och äldre folkbokförda i Stockholms län. Kliniken har ca 550 anställda. Våra vårdavdelningar har inriktningarna depression, ångest och personlighetssyndrom, bipolär och psykos (inkl. en PIVA-enhet) samt äldrepsykiatri. Många av våra patienter vårdas under lagen och tvångsvård, LPT.

Vi söker nu en kurator till vår heldygnsvård på Danderyds sjukhus och St Görans sjukhus. Tjänsten kommer att innebära en placering på bägge sjukhusen. Du kommer huvudsakligen att arbeta mot två avdelningar och ingå i ett professionellt och engagerat team av läkare, arbetsterapeuter samt omvårdnadspersonal. Du samarbetar även med dina paramedicinska kollegor inom vår heldygnsvård.

Som kurator ansvarar du för det psykosociala utrednings- och behandlingsarbetet där du utifrån din yrkesspecifika kunskap, och i nära samarbete med övrig vårdpersonal, tillgodoser patientens behov och rättigheter utifrån en helhetssyn. Du arbetar både på uppdrag av våra överläkare samt att du deltar aktivt på ronder för att på eget initiativ komma med förslag till lämpliga insatser. Vidare fungerar du som en länk i ditt aktiva arbete för samverkan mellan heldygnsvård, öppenvård och kommun samt andra aktörer.

 

Arbetsuppgifter:

Som kurator har du en viktig del i det praktiska arbetet i att säkerställa det sociala, psykosociala samt socialrättsliga perspektivet inom hälso- och sjukvården. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att sköta kontakten med kommunens socialtjänst, olika myndigheter (Försäkringskassan, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Kronofogden m.m.) Du hanterar anmälningar/ansökningar om SoL och insatser enligt LSS, deltar vid SIP-möten. Vid behov kan stödsamtal även förekomma.

Andra arbetsuppgifter innebär att ge vägledning och information till övrig personal, patienter och anhöriga i frågor rörande sociallagsstiftning samt samhällets övriga resurser.

Liksom övrig personal dokumenterar du i journalsystemet Take Care. Även arbete i LifeCare ingår.

 

Anställningsform:
Vikariat tom 250819 med eventuell förlängning. Heltidsarbete 40h/veckan, måndag – fredag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en socionomexamen, gärna med tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrin eller erfarenhet av arbete inom socialtjänsten.

Personliga egenskaper:
Du är en positiv person, driven och engagerad inom ditt område. Du uppskattar både att arbeta i team och självständigt. Du är trygg i dig själv, inkännande gentemot andra och klarar av ett högt tempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Charlotte Eberhard
tel: 08-123 595 96

För Akademikerförbundet SSR:
Gunilla Wurtzel
08-123 404 87

För Akavia:
Janne Virtanen
08-123 475 29

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsanställd
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1870
Facklig företrädare
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb