Tema Cancer, ME Cellterapi allogen stamcellstransplantation

Är du legitimerad sjuksköterska med ett engagemang och vilja att göra skillnad? Vill du vara med och driva framtidens cancersjukvård inom cellterapi och allogen stamcellstransplantation? Då har du hittat rätt!

Oavsett om du är en nyexaminerad sjuksköterska som söker ett stimulerande och lärorikt arbete eller erfaren sjuksköterska så är det här platsen för dig. Hos oss ges du möjlighet att växa i en stimulerande miljö med engagerade kollegor. Välkommen att söka och bli en del av vårt härliga team.

Du erbjuds

 • en individuellt anpassad introduktion och inskolning baserat på dina tidigare erfarenheter och behov.
 • ett givande och spännande arbete på en unik arbetsplats där du dagligen kommer att känna att du gör skillnad.
 • att ingå i ett sammansvetsat och glatt gäng med fin sammanhållning och unik spetskompetens.
 • ett utbud av kompetensutveckling och möjligheter att utveckla dig i din roll som sjuksköterska såsom forskning och fördjupning inom omvårdnad.
 • möjligheten att delta i kliniskt basår som är ett strukturerat utbildningsprogram riktat till dig som är ny inom barnsjukvården. Basåret pågår under ett år och är på 10% av betald arbetstid. Återkommande internutbildningar bedrivs på enheten och det finns även möjlighet att gå specialistutbildning inom området, onkologi eller barn.
 • tillgång till våra fina personalgym samt friskvårdsbidrag på 5000kr, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig!

Om tjänsten

Vi utför allogena stamcellstransplantationer samt cellterapier på både barn och vuxna, vilket innebär att friska blodbildande celler från benmärgen transplanteras från en individ till en annan. Vi är under stark utveckling och progress inom nya cellterapier vilket gör arbetet både utvecklande och omväxlande. 

De flesta patienter som transplanteras hos oss har leukemi (blodcancer). Vi transplanterar även patienter med andra elakartade blodsjukdomar, cancer i lymfkörtlarna samt ovanliga immunbristsjukdomar och ämnesomsättningsrubbningar. I vissa fall genomför vi också stamcellstransplantationer för att bota vissa tumörtyper. 

Den högspecialiserade vården bedrivs av ett välfungerande team bestående av sjuksköterskor, undersköterskor samt läkare. Som sjuksköterska hos oss kommer du att planera, leda och utföra omvårdnadsåtgärder. Du deltar i rondarbete, läkemedelshantering som inkluderar cytostatika och antikroppsbehandling, handhar centrala infarter, transfusioner med mera.  Vårt högspecialiserade område gör att du även kommer att möta barn med diagnoser såsom leukemier, immunbrist, metabola sjukdomar.

Arbetet hos oss är roligt och spännande men även utmanande då vi vårdar komplexa patienter innan och efter stamcellstransplantation. Som sjuksköterska ansvarar du under passet för 2-4 patienter. Hemsjukvård med sjuksköterskor från enheten som startar upp i September 2024. 

Vi söker dig som

 • är en glad och positiv person med viljan och nyfikenheten att lära dig nya saker.
 • har mod att agera efter din egen övertygelse, du tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat.
 • har god förståelse för hur personer tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren.
 • är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.
 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet inom barnsjukvård, hematologi eller onkologi

Om rekryteringsprocessen 

Urval kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1842
Kontakt
 • Helena Pettersson, 0739872620
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-08

Tillbaka till lediga jobb