Hematologsektionen, Verksamhetsområde Internmedicin, Södersjukhuset AB

Hematologen på Södersjukhuset har ett stort öppenvårdsuppdrag med mottagning och dagvårdsverksamhet där vi utreder och behandlar benigna och maligna blodsjukdomar. Här finns goda möjligheter till kompetensutveckling och att vara delaktig i kliniska prövningar med utrymme för 30% forskningstid i tjänsten.

Arbetsbeskrivning 

Vi söker nu dig som är specialist i hematologi. Troligen vill du främst arbeta inom öppenvården där vi har ett stort uppdrag för patienter med myelom, lymfom, KLL, myeloproliferativa sjukdomar och MDS. Till verksamheten hör en mottagning för tromboembolisk sjukdom och antikoagulantiabehandling. Vi är ett starkt team av läkare och sjuksköterskor som kombinerar det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Verksamheten växer och vi behöver nu stärka teamet med ytterligare specialist- eller överläkare.

Det finns samtidigt goda möjligheter att anpassa kliniska placeringar utifrån din bakgrund och intresse med utrymme att arbeta i slutenvården. Hematologen är en del av Verksamhetsområde Internmedicin som har ca 500 medarbetare som bemannar medicinmottagning och sex vårdavdelningar. Hematologen har 12 slutenvårdsplatser.

Södersjukhuset har ett stort undervisningsuppdrag och omfattande forskning. I denna tjänst finns utrymme för 30% forskningstid. Som hematolog hos oss deltar man även i undervisningen av läkarstudenter och AT-läkare.

Beroende på kompetens erbjuds befattning som specialistläkare eller överläkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ansvarstagande och trygg i din yrkesroll. Som person tror vi att du är empatisk, prestigelös och du har lätt för att samarbeta men kollegor inom alla yrkeskategorier. Du bidrar positivt till arbetsklimatet på kliniken samt är en kunskapsresurs för andra. Du har vilja och engagemang att utveckla hematologsektionen.

Kompetenskrav

Legitimerad läkare med specialistbevis i hematologi

Meriterande

Erfarenhet av förbättrings- och kvalitetsarbete, forskningserfarenhet och specialistbevis i Internmedicin.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

  • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov. Ett generöst friskvårdsbidrag Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Södersjukhuset erbjuder även en trevlig personalmatsal, uppskattade after works och anordnar löpande andra sociala evenemang.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning. 

Information till dig som söker tjänst som specialistläkare, så kallad LUS-tjänst:

Nedanstående dokument/bilagor skall skickas med i din ansökan:  

  • Meritförteckning för läkare (Blanketten hittar du här under "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
  • Examensbevis,
  • Bevis om legitimation från Socialstyrelsen,
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 
  • Eventuellt publikationsförteckning

Intervjuer görs löpande under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan! 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenkommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1581
Kontakt
  • Ingrid Dahlman, Adjungerad professor, Sektionschef, 0725993845
Facklig företrädare
  • SACO, Nina Nirvén , 08-12363085
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb